A tréning sorozat első állomására 5 egység adta le nevezését. A gyenge, lengedező szél próbára tette nem csak a versenyző egységeket, hanem a rendezőket is. A 3-5 csomós, keleti szélben azonban így is három futamot tudtak vitorlázni a J24-es csapatok. 

Rövid, pörgős up and down pályán, hátszeles befutóval, két kört kellett teljesíteni az egységeknek. 

A szélviszonyok és kis pálya miatt nagyon fontos volt a jó rajt, hiszen aki itt hibázott már nem nagyon tudott javítani. Az első futamban Makai Gáboréknak sikerült a legjobban a start és végig vezetve meg is nyerték a futamot, másodikként futott be az ÉGI, Pernesz Péter vezényletével, a korai rajtos DJANGO, Hercsel Erikkel a kormánynál a harmadikok lettek, míg Pethő Szabolcsék a Gone with the Winddel zárták a sort. A második futamra reményteljesen frissült a szél, és a remekül rajtoló DJANGO-t már nem tudta utolérni a Nord Telekom, akik a második helyen zárták a második futamot, a Gone-t harmadik helyre „fújta” be a szél, míg az ÉGI zárta a sort.

A harmadik futamnál ismét Makai Gáborék rajtoltak el a legjobban ezzel az első hellyel pedig meg is nyerték az első fordulót. Az ezüstérmet, a harmadik futamban másodikként befutó Hercsel Erikék szerezték meg, a bronzérem Pernesz Péteréknek jutott, akik jobban hajrázva a harmadik helyen futottak be az utolsó futamban. Pethő Szabolcsék a negyedik helyen zárták a futamot és a versenyt is. Az ötödik nevező egység, a BIG FIVE, végül technikai okok miatt nem tudott indulni, de a következő fordulón biztosan rajthoz állnak majd ők is. A napot tésztaparti zárta.

A dobogós helyezettek a Kredenc Borbisztró bor ajándékának örülhettek. A nap végén a rendezők Rausch és Bigi, néhány hasznos útravalót adtak a versenyzőknek, egy rögtönzött vitorláselméleti oktatás keretein belül. A show folytatódik tovább, mert J24-el vitorlázni jó, találkozunk június 5-én!