A versenynap napos szép idővel és halasztással kezdődött. Másfél óra várakozás után aztán vontára kötötték a mezőnyt, és a menet elindult a tó északi végébe, hátha ott több szél van. A kellemes napsütés ekkor hirtelen télies időjárásra váltott: eső, jégeső, néhány percre megerősödő, majd újra teljesen leálló szél tette próbára a mezőnyt. Az átvonuló záporfelhők szélén fújó pöffös szélre azonban nem lehetett pályát tűzni, így mindenki átázva-átfázva várta a csodát.

A nap a pályán egyértelműen Litkey Farkasé és csapatáé volt. Gyönyörű, egyenletes, okos vitorlázással nyerték meg a napi első és második futamot. A harmadikban a rajt után egy büntetőforduló miatt kissé lemaradtak, de az első bójánál már az ötödik hely köré küzdötték fel magukat, s bár a vezető osztrák hajót nem tudták befogni, végül a Varjas-féle másik magyar hajót megelőzve a második helyen végeztek. Varjasék szintén jól mentek, ma egy második, egy negyedik és egy harmadik hellyel megmutatták, hogy stabilan a legjobbak közé tartoznak.

Úgy tűnik, hogy az Európa-bajnokság e három hajó közt fog eldőlni. Pillanatnyilag (öt futam után) Varjasék állnak az élen, az osztrák hajó a második, Farkyék a harmadikak. De a hatodik futam után már ki lehet ejteni a legrosszabb eredményt, így Litkeyék kerülhetnek az élre.

A jelenlegi állás:

1. HUN-1 Varjas Sándor - Kovácsi László - Meretei Gábor: 17 pont
2. AUT-114 Christian Binder - Christian Feichtinger - Klaus Kratochwill: 18 pont
3. HUN-11 Litkey Farkas - Joó Kristóf - Oroszlán Gábor: 21 pont

Első napról leírás itt.