Ismerd meg a Bravo Boats hajóit!

Rund um den Bodensee – Raffica egytestű győzelemmel

Király Zsolt és csapata a Raffica Liberával az egytestű hajók közül elsőként ért célba a Boden-tavi klasszikus tókerülő versenyen, a 66. Rund umon. A Raffica hajnali 2 óra 47 perckor az abszolút 6. helyen érkezett a lindaui célvonalra egy német és négy svájci többtestű mögött, vagyis 7 óra 17 perc alatt tették meg a körülbelül 100 kilométeres távot. A 2009-ben többtestűek előtt aratott abszolút, és a 2013-as és 2014-es egytestű elsőség után újra diadalmaskodott a csapat!

Az idén 66. alkalommal megrendezett Rund umon első helyen a német Orange Utan (SL33) ért célba a tavalyi Kékszalag-győztes svájci Safram előtt. Őket a Team Sonnenkönig, a Holy Smoke és az Immoset követte. Az egytestűek között a Raffica három és fél perccel előzte meg a német White Ladyt és két órányival a svájci Sonnenköniget.

Részletes beszámoló a versenyről ITT olvasható

 

Dragon Magyar Bajnokság, THE Tihany

Sajnos futam nélkül zárult a Dragon OB a THE-ben. Az időjárás és a szelek jól megviccelték a csapatokat. Sokat voltak vízen, rajtoltak is jópárszor, de a szükséges 3 szakaszig egyszer sem tudott eljutni a mezőny. Ismétlés lesz valamikor, kívánjuk nagyobb sikerrel!

 

Generali-Fundamenta-Lakáskassza Biztosítási és Bankár Kupa, Kenese Marina Port VSE, Balatonkenese

Hétvégén zajlott Balatonkenesén a pénzügyi szféra hajós találkozója a GENERALI-FUNDAMENTA-LAKÁSKASSZA Biztosítási és Bankár Kupa. Az első napon a biztosítási szakma képviselői hajóztak izgalmas körülmények között, itt a győzelmet az Oxigénen vitorlázó MARS csapat nyerte. Az összetett győzelmet 48 induló egység között az EUROBOND egyes csapata szerezte meg, a GENERALI Fekete Gyöngy és a Volvo hajója előtt. A legeredményesebb bankár pedig az OTP Bank Shadowfax nevű hajóját kormányzó Bencsik László lett.

Az előrejelzésnek megfelelően igen változatos időjárás volt a hétvégén. Kenesén szerencsére volt egy óra, amikor egy komoly, de lassan mozgó zivatar felhő szele egy irányból, keletről fújt. Ki lehetett jelölni a menetirányt és négy osztály szépen együtt vitorlázva teljesítette a pályát.

A legnépesebb mezőny a Nautic 330-as osztályban gyűlt össze, így ők küzdöttek a Biztosítási Kupáért, nyolc ötvenes, öt-öt Nau370-es és túra hajók pedig érmekért vitorláztak. A kupát a Nautic 330-as győztese Király László kormányzásával az Oxigén nyerte el, a MARS csapatával a fedélzeten.

Másnap június 5-én a Bankárok is csatlakoztak a mezőnyhöz. Szép időben kellemes széllel indult a nap. Fekete felhők lassan gyülekeztek a tó körül, villámlás és dörgés kíséretében. A futam elindult, de a rendező jelezte, hogy egy körös pálya lesz a bizonytalan idő miatt. Balatonaligát még szép időben kerülték, de visszafelé meg jött az eső. Izgalmas de biztonságos körülmények között szépen megérkezett minden hajó a célba vagy a kikötőbe.

Részletes eredmények a lap alján.

 

Sirály Kalóz Kupa, Sirály Vízi SC, Agárd

A Sirály Kalóz Kupát, Szűcs János, a klub örökös elnöke alapította. Több évtized óta sajnos idén volt először, hogy Ő nem vehetett részt a versenyen, mint aktív Kalózos. Ez év januárjában meghalt. Az Ő tiszteletére a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. felajánlott egy Szűcs János Emlékkupát, amelyet minden évben ezen a versenyen a Kalóz első helyezett fog megkapni. Idén Dr. Pávics László és Tombor Bálint nyerte el.

A verseny sikeresen lezajlott, a szervezők köszönik mindenkinek a közreműködést és a részvételt.

Eredmények a lap alján

 

Laguna Yacht Club Vándorkupa I. forduló, BS Fűzfő Vitorlás Klub, Balatonfűzfő

Változatos időjárási körülmények között sikerült lebonyolítani a LYC Kupa I. fordulójának 2 futamát. Összesen 31 hajón közel 100 versenyző adta le a nevezését az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyre. Az első futam egypercesét a dudaszó mellett egy felhőszakadás kezdete is jelezte, de ez sem szegte a versenyzők kedvét. A 4-5 csomós szélben 31 hajó vágott neki a Balatonfűzfő - Balatonalmádi - Balatonkenese közti területen kialakított háromszög alakú pálya teljesítésének. A második futamra is maradt szél, így eredményes versenyt sikerült rendezni. A hosszúra nyúlt nap végén minden versenyzőt vacsorával várt a rendezőség. A Festina által felajánlott értékes karóra boldog tulajdonosa dr. Vedres András lett, ezúttal neki kedvezett a szerencse.

Június 18-án a kupa II. fordulóján, a Balatonfűzfő - Balatonalmádi - Balatonaliga - Balatonfűzfő útvonalú túraversenyen bizonyíthatnak a versenyzők.

A két forduló összetett eredményeit is értékeli a rendezőség, és egy újabb Festina karórát is kisorsol a jelenlévő résztvevők között.

 

One Design Trophy II. Forduló, Kereked Vitorlás Klub, Csopak

Immár a második ODT fordulón van túl a 9 one design osztály, de talán eddig ilyen még sosem volt, hogy egyik versenyen sem tudtak futamot rendezni. Viharok jöttek, viharok mentek, a szél meg elmaradt. Sajnálatos, de reméljük június végén Földváron sor kerül az idei első érvényes ODT futam megrendezésére!

 

Jet Travel Quantum Sails Pénteki Tréning, Magyar J24 osztály, Balatonfüred

Június 3-án pénteken rendezte a Magyar J24 osztályszövetség a Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning 2. fordulóját, melyen minden eddiginél több hajó, szám szerint 9 állt rajthoz 3 pörgős rövid két körös pályafutam reményében. A terv sajnos hamar elszállt, mert az egyre leálló gyenge szél csupán egy teljes és egy rövidített futam megrendezését tette lehetővé. Partra érve 19:30-tól a tréning csapatai és a BYC tagjai az első BYC Pénteki akadémia rövid előadásaival zárták a napot.

Az előadásokat követően díjkiosztó és pizzavacsora erősítette tovább a J24 osztályban az összetartást.

A Jet Travel – Pénteki Tréning 2. fordulójának nyertese a JBond, második helyezett a Team EUline, harmadik a Compass hajója lett.

Fotók ITT tekinthetők meg!

A BYC pénteki akadémia első alkalmán Böröcz Bence nemzetközi versenybíró és Varga Lajos versenyző tartott rövid és velős előadásokat a rajtolásról és a hozzá kapcsolódó szabályokról, versenyrendezői eljárásokról. A szűk időkeretben az érdeklődő közönség hasznos kérdésekkel járult hozzá a konzultációhoz.

Következő alkalom, július 8.!

A BYC PÉNTEKI AKADÉMIA egy 5 alkalomból álló előadás sorozat lesz, amely főleg a vitorlázásról szól majd. Elsődleges célja, hogy olyan közösségi aktivitást teremtsen a BYC klubtagjai, elsősorban a nagyhajósok részére, amelynek keretében a résztvevők segítséget kapnak vitorlázó tudásuk fejlesztésére, szeretett hobbijuk, sportjuk szabályainak,  technikáinak, taktikájának mélyebb megismerésére. A BYC PÉNTEKI AKADÉMIÁT az Elnökség felkérésére a  BYC Nagyhajós Bizottsága álmodta meg és szervezi, szorosan kapcsolódik a Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning eseményeihez.

Az előadások általában pénteki napokon, a BYC-ben, a klubszobában (vagy kint a füvön) este fél 7 és fél 8 között kerülnek megrendezésre, ami lehetőséget ad a hétvégi kikapcsolódás tartalmas, aktív, de mégis pihentető, élményteli indítására.

 

JÖN, JÖN!

Tramontana-Sennebogen kupa

E hét szombaton 10 órakor lesz a 2016 évi Tramontana-Sennebogen kupa rajtja. A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana-val. A szervezők mintegy 50-60 egységet várnak a regattára, amelyre a Tramontana Yacht Club Egyesület rendezésében kerül sor. A versenynek a gyönyörűen felújított és kibővített Hajógyári Kikötő ad otthont.

Külön rangot ad az eseménynek, hogy a Tramontana-Sennebogen Kupa az Összevont Cirkáló Osztály éves bajnoksági sorozatának egyik futama, a Sudár Sport Osztály ranglistaversenye és a Regina Kupa túrafutama is egyben.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a saját készítésű szörpökön és lekvárokon kívül a Tramontána-ról elnevezett cuvée is.

Részletes program, további információk és versenykiírás:

http://porthole.hu/cikk/10862-tramontana-sennebogen-kupa-20160607

 

Forrás: hunsail.hu, porthole.hu, Magyar J24 osztály, Kenese Marian Port VSE, Sirály Vízi SC, BS Fűzfő Vitorlás Klub, Magyar Dragon Szövetség

Fotók: Kollmann András, Magyar J24 osztály, Litkey Farkas, Sirály SC, BS fűzfő, Magyar Dragon Szövetség, Raffica