Szombaton 10 órakor gyenge szélben rajtolt el a 2016 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén Reginákkal és Sudár Sportokkal kiegészülve 66 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a megfelelő szélnek egy izgalmas versenyt vívhattak a résztvevők. Szerencsére a korábban előre jelzettekkel ellentétben gyönyörű napos időben lehetett versenyezni (Az eső szerencsére csak a díjkiosztó után, a vacsora alatt kezdett bele, de akkor rendesen). A Süle Péter vezette rendezőgárdának ezúttal sem volt nehéz dolga, három perccel a rajt után felkerültek a spinnakerek, így a mezőny eleje hamar elérte az alsóörsi bóját, melyet elsőként a Pannónia 70-es Cirkáló vett. Őt követte a Sirocco majd a Magnum. Innen egy éles menet következett Siófok felé. A célvonalat elsőként a Sirocco szelte át Cittel Lajossal a kormánynál.
Technikai hiba folytán YS II csoport értékelésébe hiba csúszott, melyet a rendezőség a 90.3(c) szabály alapján korrigált. Az érintettektől elnézést kérünk, az érmeket eljuttatjuk.



A verseny egyik újdonsága volt, hogy okostelefonon, a magyar fejlesztésű Kwindoo nevű alkalmazás segítségével aki letöltötte az alkalmazást folyamatosan nyomon tudta követni a verseny állását. Javasoljuk senki ne törölje az applikációt, mert ezzel tud majd a Kékszalag alatt is bejelentkezni, ahol virtuális értékpontokat lehet majd gyűjteni, s a legjobb eredményt elérő játékosok eljuthatnak a világ egyik legizgalmasabb vitorlás versenye, az Extreme Sailing Series őszi versenyére, Portugáliába.



A versenyt követően a rendezők csülkös babbal és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának második futama is volt.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.


 
A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Köszönjük továbbá a veszprémi Grand Canyon söröző és a NEA támogatását.