Csoki Kupa

7. alkalommal került megrendezésre a Csoki Kupa Balatonföldváron, a Spartacus rendezésében. Nem csak az időjárás-előrejelzés, hanem a támogatók jóvoltából az édességek, ropogtatni valók hatalmas kupaca, a kifogyni nem akaró forró csoki is izgalomba hozták a 131 db optimist és a 17 db 420-as versenyzőit.

Az első nap erős széllel indult, a 20 csomós alapszelet 28-30 csomós lökések kísérték, ezért parti halasztás mellett döntött Erdélyi Béci, a verseny rendezője, aki végül délben a kicsik kivételével vízre szólította az ifjúságot. A második nap is halasztással kezdődött, de most a szélhiány miatt. Végül mindenki örömére, 11 óra felé elkezdett frissülni, gyors Pályarakás és futamok. Szerencsére kitartott a szél délutánig, így négy futamot sikerült megrendezni.

Ismerd meg a Bravo Boats hajóit!

A futamok között a már fix pontnak számító Csoki Hajó teljesített szolgálatot, a gyerekek frissítő italokat és mindenféle édességeket kaptak a gyors regenerálódás érdekében.

Vasárnap szintén beigazolódott az előrejelzés, a felhős ég alatt olajnak tűnő Balaton fogadta az ébredőket, ami nem sok jót ígért. Béci 12 után befejezettnek is nyilvánította a versenyt. A támogatóknak köszönhetően a gyerekek nem csak élményekkel, hanem óriási édesség csomagokkal is gazdagodtak!

Részletes beszámoló: http://porthole.hu/cikk/10885-beszamolo-a-2016-os-csoki-kuparol

Eredmények a lap alján

Fotók a Csoki Kupa Facebook oldalán!

 

MVM Laser flottabajnokság

Az MVM Sportegyesület által június 18-20 között Balatonfüreden rendezett háromnapos ranglistaversenyre 66 hajó nevezett, ebből 33 Laser 4.7, 26 Laser Rradial és hét Laser Standard. A hazai versenyzők mellett több külföldi egység is nevezett, a legtöbben Szlovákiából, de a Laser Radial osztályban görög és tunéziai versenyző is rajthoz állt.

A bajnokság az MVM Sportegyesület rendezésében, Fluck Benedek versenyrendező közreműködésével valósult meg, a versenybíróság elnökének tisztét Böröcz Bence töltötte be. Az első versenynapon lebonyolított három futamot, a vasárnapi szélcsend után a hétfői napon Fluck Benedek versenyrendező további három nagyszerű futammal bővítette, így alakult ki a végeredmény, melyet az alábbi részletes beszámolóban találhatunk:

http://porthole.hu/cikk/10886-izgalmas-versenynappal-zarult-az-mvm-laser-flottabajnoksag

 

Sulizáró vitorlásverseny, Balatonlelle

Hétvégén első ízben rendezték meg Balatonlellén a Sulizáró versenyt és az IBM Magyarország Szabadidőklub nyílt napját. A közel 200 résztvevőt egy igazán tartalmas program várta. Szombaton a meteorológiai előrejelzéseket meghazudtoló nagyon kellemes szélben először egy izgalmas pályaversenyre került sor, melynek a 2 futam összesítését követően győztese a Fun Thomas lett, második helyezett a Juno II., harmadik pedig a Maya. Ezúton is gratulálunk a dobogós helyezést elérő résztvevőknek!

A versenyt követően a nagyszerű Usque zenekar koncertjével indult a kulturális blokk. Ezt követően az ízletes vacsora elfogyasztása közben hatalmas TV-képernyők előtt szurkolhattunk a Magyar foci csapatnak, amint egy példaértékű döntetlennel zárta a mérkőzést Izland ellen. A meccset követően a fergeteges Blues Killers együttes lépett fel, és magával ragadó zenéjével táncra perdítette a nézőközönséget. A hangulat fokozásaképpen Retró diszkóval folytatódott az este, és a lelkes közönség fantasztikus táncos bulija hajnal fél 2-ig tartott. Másnap az érdeklődőknek lehetősége nyílott kb. 1 órás intervallumokban kipróbálni milyen érzés is egy vitorlás hajó fedélzetén élvezni a Balaton szépségét. Sokan most először ültek fel egy vitorlásra, de ők is azt mondták, hogy nem utoljára. :-) A visszajelzések nagyon pozitívak, aki az idén itt volt, biztos nem fogja jövőre sem kihagyni a lehetőséget. Mindenkit várunk szeretettel! A közelgő eseményeik pedig nyomon követhetőek a szervezők Facebook oldalán: https://www.facebook.com/vitorlazunk/ vagy a honlapjukon: http://www.vitorlazunk.hu/

 

Csillagtúra

A Csillagtúrát már 1939-ben is megrendeltek; vagyis a Kékszalag után a legnagyobb múltú́ távversenyről beszélünk. A verseny végtelen számú taktikai lehetőséget biztosít a résztvevőknek. Hét különböző kikötőből lehet rajtolni, nem lehet előre pontosan megtervezni az útvonalat, hiszen minden szélforduló megváltoztathatja a korábbi terveket.

Idén 35-en vágtak neki a 24 órás verseny teljesítésének.

Ha beszámolót szeretnénk írni 35 különbözőt kellene megjelenítenünk, és persze ha megkapjuk mindenkitől örömmel közzé is tesszük. Addig is, íme az Abszolút 1. helyezett Magnum Sailing Team beszámolója:

http://porthole.hu/cikk/10890-beszamolo-a-36-csillagtura-vandorkupa-versenyrol

A verseny eredményei a szervező Vilati VSE oldalán találhatók:

http://www.csillagtura.hu/eredm.html

 

Kelet – Nyugat Kupa

Június 18-án hatodik alkalommal rendezte meg a Hungária Yacht Club a Kelet-Nyugat kupát, melyen ez úttal 12 induló vett részt.

A túraverseny Balatonfüredről rajtol majd a Siófok - Alsóörs közötti meteorológiai állomást mint első pálya jelet érintve Tihany felé folytatódik, ahol szélviszonyoknak megfelelően kijelölik a 3. pálya jelet, ami vagy Földvár vagy Akali, vagy Szemes vagy a Bázsai öböl a nyugati medencében, majd vissza Tihany és Balatonfüredi befutó.

Csodás nyári időben versenyeztek a hajók szombaton, végig egyenletes 1-es 2-es szélben. A 3 as pályajel az idén Földvár lett, ami jó döntésnek is bizonyult mert a nap végére a szél le is állt, így viszont délután 5 óráig mindenki befutott a Balatonfüred előtt kihelyezett célvonalon. Ennek a csapat már csak azért is örült, mert így lehetőség nyílt a díjkiosztó és a halászlé, túrós csusza vacsora mellett a Magyarország Izland EB mérkőzést is megnézni, ami ugyebár nem elhanyagolható szempont ez időtájt! Jó hangulat, jó bemelegítés volt a kékszalagra! A versenyt dr Hajdú Balázs nyerte a Narvállal, második lett Dr Bujáki Attila a Hóddal, harmadik helyen pedig a Picúr végzett Fabriczki András kormányzásával.

Részletes eredmények: http://hyc.hu/upload/eredmeny_kny_2016.html

Fotók: http://www.hyc.hu/index.php/googlekepek

 

GCT Holding Pharma Kupa és Doktor Regatta, Alphabio Dental Regatta

Június 18-án szombaton, Balatonkenesén, a Kenese Marina Port VSE szervezésében 48 indulóval került megrendezésre a GCT Holding Pharma Kupa és Doktor Regatta valamint az Alphabio Dental Regatta. Részletes beszámoló hamarosan érkezik Litkey Farkas versenyrendezőtől, előzetesen itt vannak az eredmények és a fotóalbum.

Eredmények a lap alján.

Fotók itt

 

KÜLFÖLD

Kiváló magyar szereplés a D-ONE osztály Európa Bajnokságán

Tomai Balázs Európa Bajnok!

Remekül szerepeltek a magyar „harcosok” a D-ONE hajóosztály Európa Bajnokságán, ahol 4 elszánt magyar fiú képviselte hazánkat a múlt hétvégén Lipnón. Tomai Balázs (Pufi) Európa Bajnok lett, míg Szamódi Tamás (Totó) hajójával a 3. helyen zárt és bronzérmet szerzett a 25 hajóból álló mezőnyben. Gémesi Gyula stabilan a középmezőnyben végzett taktikus vitorlázással, míg Matyasovszki Géza hátrébb szerepelt, akit nagyon sok technikai gond hátráltatott ezen a hétvégén!

Részletes beszámoló:

http://porthole.hu/cikk/10889-kivalo-magyar-szereples-a-d-one-osztaly-europa-bajnoksagan

 

Veisse Zoltán, az MVM SE Laser 4.7. versenyzője tarolt Olaszországban, a Laser Italia Cup-on!

Június 10-12-én a Garda-tavon az Arco Sailing Club rendezésében zajlott a Laser Italia Cup három Laser osztályban. A rendezőség a három nap alatt hat futam lebonyolítását tervezte. A Laser 4.7-es osztályban 145 hajó nevezett, köztük a tavalyi év Európa-bajnoka és ezüstérmese is. Gratulálunk Zolinak a csodás eredményhez és edzőjének Arató Richárdnak az eredményes felkészítéshez!

Részletes beszámoló a Magyar Vitorlás Szövetség oldalán:

http://hunsail.hu/hirek/veisse-zoli-nyerte-a-laser-italia-cup-ot

 

JÖN JÖN!

Új arculattal és tartalommal kerülnek megrendezésre az idei évtől Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egylet nagyhajós versenyei. Az alapötlet egyszerű: mivel legnagyobb kincsünk az idő, a versenyzésre szánt hétvégét szeretnénk minél tartalmasabban kitölteni.

A most következő hétvégén, július 25-26-án tesztelheti először a nagyhajós társaság a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Private Banking támogatásával az új koncepciót földvári One Design verseny keretein belül. A vízen a legfontosabb cél a sportszerű versenyzés. Legyen futam, ha alkalmasak a körülmények, hiszen mindenki elsősorban vitorlázásra szánta ezt a hétvégét. Ám takarékoskodjunk a drága idővel, a pálya, a rajtoltatás módja csökkentse a minimálisra a futamok közti várakozást. Szóljon maximálisan a sportról, a versenyzésről a vízen töltött idő!

http://porthole.hu/cikk/10887-foldvar-trophies-2016-elmeny-vizen-es-parton

 

Forrás: Ziegler János, MVM, hunsail.hu, Kócza Gábor, Edelényi László, Vilati VSE, Magnum Sailing Team, Hungária Yacht Club, Litkey Farkas, hunsail.hu, MVM SE, Spartacus VSE

 Fotók: Ladányi János, Cserta Gábor, Kócza Gábor, Edelényi László, Vilati VSE, Magnum Sailing Team, HYC, Litkey Farkas, hunsail.hu, MVM SE, Spartacus VSE