Mondhatni, a szeptember a Lasereké: a sikertörténet 7. éve töretlenül csábítja a Laser 4.7, Radial és Standard hajóosztályok hazai és nemzetközi versenyzőit az Európán átívelő kupasorozat magyarországi állomására, Balatonfüredre. A versenyre az eddigi évekhez hasonlóan 8-10 ország közel 100 vitorlázóját várja a rendezőség.

Idén új támogatót köszönthetünk a Laser Európa Kupa élén, a Rooster Laser Európa Kupa névadó szponzoraként. A Rooster Hungary számára különösen nagy öröm, hogy a Rooster termékek magyarországi bevezetését egy ilyen rangos nemzetközi utánpótlásverseny szponzorálásával kötheti össze, mivel a Rooster eredetileg is a vitorlázás gyökereitől indult, elsősorban az ifjúsági vitorlázók kiszolgálására koncentrált azzal a hangsúlyozott szándékkal, hogy magas minőségű, fiatalos designú, innovatív és költséghatékony technikai ruházatot nyújtson az utánpótlás vitorlázók széles rétegei részére.
Idén, immár harmadik alkalommal várjuk a Quantum Sails BYC Kupán az utánpótláskorú Optimist és 420 versenyzőket, hogy a ranglista verseny keretén belül a legfiatalabbak is összemérhessék tudásukat. A Quantum Sails a tavalyi évhez hasonlóan idén is értékes nyereményekkel várja a vitorlázókat a háromnapos versenyre.

A Quantum Sails, világviszonylatban is élvonalbeli vitorlamárkaként, elkötelezett a minőség és a teljesítmény mellett. A legkisebb Optimist vitorláktól kezdve, a One Design osztályokon át a high-tech versenyhajókig, minden területen eredmények sora bizonyítja, hogy a Quantum vitorlái, hogyan segítik a versenyzőket a még jobb eredmények elérésében. Fontos számunkra az ifjúsági és utánpótlás korú versenyzők támogatása, a BYC Kupa Utánpótlás Ranglista Verseny névadójaként pedig lehetőségünk adódik, hogy a jövő vitorlázóit segítsük a minél jobb eredmények elérésében.

A nevezéseket a hazai versenyzőktől mindkét eseményre a VIHAR-on keresztül várjuk 2016. szeptember 8-ig. A Rooster Laser Európa Kupa résztvevőinek az EurILCA weboldalán keresztül is szükséges elektronikusan regisztrálni. Ennek határideje 2016. szeptember 5. A nevezési díjakat a helyszíni regisztráció ideje alatt (2016. szeptember 8. 16:00-20:00) lehet készpénzben kiegyenlíteni a BYC versenyirodán. A Quantum Sails BYC Kupa versenyzőinek a fejenkénti nevezési díj egységesen 5.000 Ft, a Rooster Laser Európa Kupán a fejenkénti nevezési díj szeptember 5-ig leadott nevezés esetén 50 euró. A hazai sportolók nemzetközi versenyeken való részvételének elősegítése céljából, a verseny támogatóinak köszönhetően, a Magyar Laser Osztályszövetség tagjai kedvezményes, 7.500 Ft-os nevezési díjjal vehetnek részt az Európa Kupán.

Várunk Benneteket pénteken 10:00 órakor a rajtnál!

A versenyek on-line információs oldala az alábbi linken érhető el:
http://byc.hu/regatta/byc-kupa-2/