Átmeneti időjárásra, part menti vitorlázásra tervezték a Tribord Offshoroa kollekcióját. A kantáros nadrág és a kabát hat órán keresztül képes dacolni az esővel és széllel, 10000mm-ig vízálló és teljesen sóálló. A könnyen kopó részeknél megerősítették az anyagot, a zipzárakat szilikonnal és extra textilborítással tették vízállóvá. A magasított nyak megvéd a felfröccsenő víztől, és szükség esetére ide van rejtve egy csuklya is. A fényvisszaverő csíkozással ellátott kabát vízbeeséskor is láthatóvá tesz minket. Az Offshoroa nadrágjának kantárjai állíthatók, így biztos nem fog elcsúszni rajtunk vitorlázás közben, valamint derékban és bokában is meghúzható, így garantáltan nem jut be alá a hideg víz.

Jó szolgálatot tesz a viharruha alatt a Tribord 500 kifordítható polár pulóver. Az önmagában is vízlepergető anyag a vállrészen meg is van erősítve, hogy a kantáros nadrág vállszíja ne tehessen benne kárt. Kívül is, belül is nagy zsebekkel rendelkezik, így biztosan lesz hova pakolnunk, ráadásul két színű és könnyen kifordítható, így egy áráért két pulóvert kapunk!

A softshell pulóver áldásait minden természetben otthonosan mozgó ember ismeri és becsüli. A vízlepergető anyaggal bevont dzseki szabású pulóver anyagába különleges membránt is tesznek, hogy a ruha még jobban ellenálljon a hideg szélnek és esőnek. A Tribord 900-as softshellje emellett vállban megerősített, de jól szellőzik, szegélyeit meghúzhatjuk, ha szükség van a plusz védelemre. A három külső zseb szilikonnal van bevonva, így nem engedi be a vizet. A csuklya mérete állítható, gumis zsinórral meg is húzhatjuk, hogy ne fújja le fejünkről a szél.

A Decathlonnál gondolnak a női vitorlázókra, hiszen minden termékük kapható női szabásban, nőies színekben is!

A Tribord Ozean 900 szériája az igazi tengerjárók legjobb barátja lesz: extrém időjárási körülményekre tervezték, és akár a nyílt óceánon is megállja a helyét. A 28000mm-ig vízálló viharkabát és kantáros nadrág 24 órás védelmet biztosít az eső ellen, és teljesen sóálló – ebben a Novadry technológia is segítségére van. A kabátot zord körülményekre szabták: a magasított nyak és meghosszabbított alsó rész kiváló védelmet szolgáltat a felcsapódó hullámok ellen, a plusz tépőzárak segítségével szorosabbra húzhatjuk a nyakon és a csuklón is az anyagot. A neonszínű csuklya és a fényvisszaverő csíkok remek láthatóságot biztosítanak. A kabát hasán található nagy zseb zipzárja dupla textilborítást és szilikon védelmet kapott, így nem tud vizet beereszteni, és a kabáton található többi négy zsebnek köszönhetően biztos, hogy minden szükséges műszer a kezünk ügyében marad. Ha nem bíznánk a kabáton található zipzárban, akkor választhatjuk az Ozean 900 smock szabású, belebújós felsőjét is, maximalizálva ezzel a szél és víz elleni védelmet.

Az Ozean 900 kantáros nadrágja rendelkezik minden kiváló tulajdonsággal, amivel a hozzá illő kabát is. A kopó részek megerősítésének hála biztos nem térdeljük ki egyhamar, ráadásul mind a térd, mind a far területén plusz szivacsbetéteket kapunk a nagyobb kényelem és védelem érdekében. A vállpánt, a derék és a boka mérete állítható.

Nem lehet teljes a hűvös időre szánt vitorlás ruházatunk a megfelelő csizma nélkül. Az Ozean 900-as csizma talpa négy rétegből áll: míg a legalsó a kaucsuk guminak hála maximális tapadást biztosít a csúszós, vizes fedélzeten, a középső kettő az ütéscsillapításért felel, a legfelső pedig kényelmünket szolgálja. A boka és vádli részen tépőzárral szoríthatjuk lábfejünkre, az orrban és sarokban található műanyag betét pedig bármilyen sérüléstől megvéd minket.

Ha az ősszel vitorlázni tervezünk, szerezzük be felszerelésünket bátran a Tribord kifejezetten átmeneti és hűvös időre tervezett vitorlás kollekciójából! Bőven lesz még alkalmunk versenyezni, hiszen az országos bajnokságok nagy része még hátravan, valamint október első hétvégéjén rendezik meg a két napos Szüreti Regattát, ahol Alsóörstől egészen Ábrahámhegyig, majd másnap vissza hajózhatunk az őszi Balatonon. Október és november folyamán pedig az igazán elkötelezett vitorlázók megmérkőzhetnek a Köd, valamint a Dér Kupán is – így bőven nyílik alkalom próbára tenni új viharruhánkat! A versenyekről és eredményeikről hetente tájékozódhatunk a Porthole vitorlás magazin honlapján, a Decathlon-Bravo Boats Körkapcsolásban!