A mediterrankikoto.hu weboldalán érdekes információkra bukkantunk. Tegyük hozzá, hogy a weboldal szövege 2011 óta változatlan.



Eszerint 2011 óta rendelkeznek érvényes elvi építési engedéllyel és engedélyeztetés alatt van a kikötő vízjogi létesítési engedély terve is. A weboldalt utoljára október elején frissítették, ekkor a kapcsolattartó személye került megváltoztatásra, illetve a befektetők már megvalósult projektjeit tüntették fel.

A beruházó és fejlesztő a Mediterrán Kikötő Ingatlanforgalmazó Kft. Viszont a telefonszám az Ari Ingatlanforgalmazási és Hasznosítási Kft-hez tartozik. Innentől kicsit elvesztünk a beruházások, létező, de nem pont úgy kinéző helyszínek és épületek, ingatlanok között.

Aztán kiderült, hogy másnak is van itt engedélye. A Pelso Kemping szintén tervez kikötőt, bővítést és minden földi jót. A kempingnek 2014 óta új tulajdonosa van.





Az ő látványtervükön fák nem nagyon szerepelnek, szóval ez passzol is. Viszont a házakat hajótípusok alapján nevezték el, találtunk Melges, Asso és Flaar nevű házat is.

Az engedélyeztetési tervet szívesen megosztjuk az érdeklődőkkel.

A Pelso Camping Kft. célja, az önkormányzattal szoros együttműködésben a kemping fejlesztése, közös célok mentén haladva és a kemping értékeit megőrizve a szálló-és rendezvény vendégek számának növelése.

Azért viszont kár, hogy Magyarországon az építkezéseket az összes fa kiírtásával kezdjük, hogy aztán újraparkosíthassuk az egészet.

A nyitóképet a mediterrankikoto.hu oldaláról kölcsönöztük.
A pelsocamping.hu-ról pedig a látványképeket.