Hogy miért jó jégvitorlázni, arról Pallus épp ITT számolt be. Én csak annyit tennék hozzá, hogy tényleg baromi jó. Legyen szó jégszörfről, jégvitorlásról, vagy kite-ozásról.

Pomucz Tamásnak hála, mentünk idén is egy karikát és bár sok szelet ma nem adott a Balaton, így is gyönyörű képét mutatta. A fantasztikus táj, a jég földöntúli pattogó hangja, olyan élményt ad, amit csak ilyenkor télen lehet megtapasztalni.

Nincs kifogás, autóba be, és irány a Balaton! Nem fogjátok megbánni. Ráadásul, a következő napokban nem várható a jég állapotának romlása, hiszen igen hideg napok elé nézünk.

DE!

Körültekintőnek kell lenni. Szerencsére korábbi évek merev tiltása mostanra oldódik. Manapság már nem bélyegzik öngyilkosjelöltnek, aki rá mer lépni a jégre. Fontos azonban, hogy ahogy nyáron is betartjuk az alapvető szabályokat, úgy télen is szem előtt kell ezeket tartani.

Sajnos minden nyári szezonban szed egy-két áldozatot a tó, mégsem tiltják be a nyári fürdőzést. Télen is mindig lesz aki alatt beszakad, de ettől még nem életveszélyes a jégre menni.

Érdemes elolvasni a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem túl hosszú, mégis igen praktikus tájékoztatóját, vagy aki ennél is jobban el szeretne mélyülni témában, annak ajánlom a Heves Megyei Katasztrófavédelem elévülhetetlen javaslatait.

Ha kipróbálnád: www.pomucz.hu

Jó jeget!

További képek a galériában.