A hajók a Szegedi Vitorlás Kikötőből futottak ki, hogy a zajló Tisza jégtáblái között szlalomozzanak. A kellemes DNY-i szél a Belvárosi híd alá is elcsábította a vitorlásokat, akik spinnakerezve tértek vissza ia kikötőbe. A többnyire még puha, kásás jégtáblák között biztonsággal lehetett kajakozni, sárkányhajózni is.

A parti Tisza-Party-n újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, volt tanítványokat. A kellemes közérzetet forró tea, sütemények, a vidám hangulatot forralt bor biztosította.

A bemelegítő hajózás után folytatódott a BOSZORKÁNY KÖR eredményhirdetése, díjátadója. A Boszorkány-sziget és a Maros torkolat között kijelölt 8 km-es körpályát  2016-ban kajakkal 19; kenuval 29; párevezőssel 15; sárkányhajóval 32; úszva 2; vitorlással 2, összesen 99 csapat illetve versenyző teljesítette. A legeredményesebb sportolók és futamidejük: kajak Újvári Viktória és Pap Máté (44:28), kenu Papp László (43:20), párevezős Benárik Dávid (34:48) sárkányhajó Tóth Róbert (46:48), úszás Gábe Tamás és Simon Gabriel (2:30:00) vitorlázás Kipper György, Dr. Ótott Ferenc (1:45:48)

Sárkányhajózás sportágban az abszolút éves értékelésben 1. helyezett KETTLEBELL SZEGED csapat egyben Szeged Város Sárkányhajó Bajnoka címet is kiérdemelte.

Bár a Tisza befagyása úgy tűnik hosszabb időre korlátozza a hajózást, de gondolatban már készülünk a tavalyinál is aktívabb sportolásra, és reméljük, hogy a szezonban a vitorlás és kishajós oktatás, sárkányhajózás és kerti partik közben  2017-ben is sűrűn találkozunk majd a Szegedi Vitorlás Kikötőben.