A csütörtöki két utolsó selejtező futam során egy 6. és egy 7. futamhelyezéssel zárta a versenynapot, így a nyolc futam összesített eredményei alapján a 6. helyen végzett.

A Mallorcai verseny fontos újdonsága, hogy a Nemzetközi Finn Osztályszövetség egy új eredményszámítást és összetett döntőbe jutási módszertant tesztel, amelyet már korábban bemutattunk. A lényege, hogy a selejtező futamok eredményei alapján a legjobb két versenyző automatikusan bekerül a döntő futamba, a 3-5. helyezett az elődöntőbe (semi-final), a többi versenyző pedig még egy selejtező elődöntőben vív csatát azért, hogy a nyolc selejtező futam és egy selejtező elődöntő futam összesített eredménye alapján az itt legjobb 8 versenyző az elődöntőbe kerülhessen. Az elődöntőből a legjobb három versenyző kerül a döntőbe.

Zsombi tehát a tegnapi futameredményei alapján a selejtező elődöntőben folytatta a mai napot. A délelőtt egy halasztással indult, a versenyzők csak 2 óra után szálltak vízre. Zsombi eddig összegyűjtött pontjai alapján megengedhette magának, hogy egy biztonsági vitorlázást vigyen véghez, ami a tervek szerint sikerült is, 17. helyen ért célba és ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

A tétfutamot jelentő elődöntőt, ahonnan a 3 legjobb jut a döntőbe, este 6 után rendezték. Itt Zsombi, megerősítve az egész verseny során rá jellemző, stabil, kiegyensúlyozott versenyzést, a 2. helyen ért célba!

A legjobb öt között tehát Zsombi! Az ellenfelei az észt Denis Karpak, a török Alican Kaynar, a svéd Max Salminen és a holland Nicholas Heiner, aki az idei évben ült át Laser hajóosztályból a Finnbe.  

 A döntőre szombaton, április 1-én kerül sor, a rajt tervezett időpontja fél 12. A korábbi szabályoktól eltérően, itt már a korábbi eredmények nem kerülnek beszámításra, a döntő futamban elért eredmények adják a végleges sorrendet.

 

Fotók, további infok, eredménylista, valamint hamarosan a szakmai beszámoló a Balatoni Yacht Club Facebook oldalán.

Holnap nagy szurkolást kérünk!  

Hajrá Zsombi!

Fotó: Tóth Bogee

Balatoni Yacht Club

balatoniyachtclub@gmail.com