Az idei sorozat legfontosabb célja, hogy versenykörülmények közötti edzéslehetőséget biztosítson a színvonalas versenyvitorlázást célul kitűző csapatok számára. Hiszen éles versenyhelyzetekben lehet igazán hatékonyan elsajátítani például a rajtolás technikáját vagy a különböző manővereket. A sorozat egy hétvégi, kétnapos programmal kezdődik, amit 5 pénteki edzés követ majd, szeptemberben pedig egy éles versenyen minden csapat meg is mutathatja a sorozaton elsajátítottokat.

A Pénteki Tréning támogatóinak hála, idén sem csak vitorlázó tapasztalatokat nyerhetnek a résztvevők, hanem minden fordulóban komoly díjakkal, ajándékokkal is gazdagodhatnak majd azok, akik jól szerepelnek. Idén is lesz versenypóló, ismét lesznek Bodri Bor nyeremények, különböző utazási utalványok.  A döntőben pedig Nautica órát kapnak majd a legjobbak.

A pörgős futamok után a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémia szakemberei értékelik a csaptok teljesítményét, hasznos technikai és taktikai tanácsokkal látják el a résztvevőket. Az edzésnapok zárásaként finom vacsora várja majd a vitorlázókat, ahol a Bodri Pincészet remek borait kortyolgathatják a csapatok a vacsora mellé.

Ezek az aktív, színvonalas edzések nagyban hozzásegíthetik a már J/24-es hajóval versenyzőket, hogy eredményesen szerepelhessenek a Balatonfüredi Yacht Clubban szeptemberben megrendezésre kerülő kontinens bajnokságon, de kedvet csinálhatnak a más hajosztályban versenyzők számára is a J/24 hajóval történő versenyzésre.

 

JÖN a Kadét és versenyző képző

Fontos cél a J/24 hajók népszerűsítése, és a J/24 Osztály utánpótlásának és bővülésének biztosítása is.

Ennek szellemében idén a szervező csapat a Bravo Boats Hajós Iskolával és a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémiával együttműködve, Kadét és versenyző képző kurzusokat is kínál a vitorlásversenyzésbe bekapcsolódni vágyó hajósok számára. A Pénteki Tréning „edzőversenyei” lehetőséget biztosítanak a versenyzéssel kacérkodó vitorlázok számára a J/24-es hajó megismerésre, vitorlázó tudásuk fejlesztésére, a J/24-es Osztályba történő integrálódásukra.

 

Mancsaft adatbázis

Az edzéssorozat szervezői a felnőtteken kívül szeretnének az utánpótlás korú, a kishajós versenyzést feladó fiatalok számára is lehetőséget biztosítani, hogy tovább folytathassák a vitorlás versenyzést. Hiszen a J/24 hajó és a J/24 versenyek nagyban hasonlítanak a korábbi versenykörülményeikhez, a hajó ára, annak fenntartási költségei elérhető közelségben vannak egy fiatal, 4-5 fős baráti társaság számára is. Több hajó is várja az egyénileg jelentkező fiatalokat, vitorlázni vágyókat a csapatába.

Ennek érdekében a J/24 Osztály a magyarországi hajóosztályok között elsőként hozott létre olyan adatbázist, amelyen keresztül szervezetten koordinálja a jelentkezéseket, részletes információt biztosítva a kormányosoknak az érdeklődők vitorlázó hátteréről, tapasztalatairól, elősegítve, hogy gyorsabban és hatékonyabban épülhessenek az új csapatok. Az adatbázisba a hunj24ca@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

 

A 2017-es Pénteki Tréning időpontjai:

  • április 22-23. (szombat, vasárnap)
  • május 5. (péntek)
  • június 3. (szombat), 9. (péntek), 23. (péntek)
  • augusztus 11. (péntek)
  • Döntő:  szeptember 16-17-én (szombat, vasárnap)

 

A kiírás és a nevezés részletei megtalálhatók a http://www.j24.hu/item/182-2017-ben-ismet-j-24-penteki-trening oldalon!

 

Boldog Vitorlázást!

 

További információ a Magyar J/24-es Osztályról

www.j24.hu

http://www.j24europeans2017.hu/

https://www.facebook.com/hunj24class/

https://www.facebook.com/j24pentekitrening/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf