A mai nap sok türelmet igényelt a versenyzőktől, hiszen a helyi Mistral, amely az első versenynapon sokszor 40 csomóval fújt, mára csaknem teljesen eltűnt. A napi maximum szélerő nem haladta meg a 7 csomót, így nem volt egyszerű dolga a rendezőségnek, hogy értékelhető futamot rendezzen. A mezőny dél körül ugyan vízre szállt, de a mai első futamot a rendezőség kénytelen volt érvényteleníteni, mivel a szél időközben elfogyott. A hosszadalmas vízi várakozás után a futamot újra rajtoltatták, és szerencsére a 6-7 csomós szél ki is tartott a futam végéig, igaz pályarövidítéssel. A fekete lobogó alatti rajt több áldozatot követelt, fekete rajtos volt többek között a tegnap futamgyőzelemmel duplázó Ben Cornish, a finn Nirkko, vagy a svéd Salminen is, akik így az összetett eredménylistán lejjebb csúsztak a nap végére.

Zsombi viszont megismételve a tegnapi első futam eredményét, a gyenge szeles pályán is második helyen szelte át a célvonalat, az utolsó szakaszon előzve meg a norvég Pedersent és az észt Karpakot. Nagyszerű eredmény!

Első helyen a brit Ben Cornish futott be és ezzel összetettben átvette a vezetést honfitársától, Ed Wright-tól. Számunkra azonban ennél fontosabb, hogy Zsombi a mai eredményével összetettben is a második helyre jött fel a 62 fős mezőnyben, ami fantasztikus eredmény! Csak így tovább!

Az aktuális eredménylista itt érhető el: http://2017.finneuropeans.org/wp-content/uploads/2017/05/euro_finn_2017_day2.htm

A rendezőség egy negyedik futammal is megpróbálkozott, de a szél nem akart partner lenni ebben, így ezt a futamot is érvényteleníteni kellett.

Az előrejelzés a szerdai versenynapra ismét erős szeleket jósol, és a mai elmaradt futam okán holnap várhatóan három futam kerül megrendezésre. A gladiátorok megmutathatják tehát erejüket és kitartásukat. Izgalmas napnak nézünk elébe!

Hajrá HUN 40!

Fotó: Robert Deaves/Nemzetközi Finn Osztályszövetség