Figyelemmel a nagyon erős, 40 csomó körüli szélre a csütörtöki versenynap halasztással, futam nélkül zárult, így a pénteki napra három futamot ütemezett be a rendezőség.

Zsombi szerdai futameredményei alapján az ötödik helyről várta a bajnokság folytatását, amely 15 csomó körüli szélerővel köszöntötte a mezőnyt és a nap folyamán fokozatosan erősödött. 

A mai első futamot többszöri rajteljárás után, fekete lobogó alatt sikerült elrajtoltatni, Zsombi ebben a futamban 9. helyen ért célba. A futamot a francia Lobert nyerte.

A második futamra felerősödött a szél, az utolsó kreutz szakaszon még az argentin Olezza Facundo vezetett, azonban ezt követően Zsombi átvette a vezetést és meg sem állt a célig. Futamgyőzelmet szerzett!

A mai harmadik, összesen kilencedik futamban ismét a francia Lobert győzedelmeskedett, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. Zsombi 15. helyen ért célba, azonban eddigi eredményei alapján, a kilenc futam utáni összetettben a harmadik helyre vitorlázta fel magát! Második helyen a dán Pedersen áll, Zsombi mögött szorosan negyedikként a brit Ed Wright áll jelenleg.

Holnap délelőtt még egy selejtező futam vár a mezőnyre. A selejtezők eredményei alapján az első három automatikusan bejut a délutáni éremfutamba, a 4-10. közötti helyezett pedig még egy elődöntőt vív, ahonnan a legjobb két versenyző csatlakozhat a legjobb háromhoz és állhat az éremfutam rajtvonalára.

Holnap tehát fontos és izgalmas nap vár ránk!

Hajrá Zsombi! 

Az aktuális eredménylista itt érhető el: http://2017.finneuropeans.org/wp-content/uploads/2017/05/euro_finn_2017_day5.htm