Állva evezés - avagy relaxáció vagy sprint a Balatonon.

Immáron a hetedik szezonját kezdi meg a sportág űzését a SUP Center Balaton csapata. Király Henriette a SUP Center Tihany vezetője műsorunknak elmondta, 2011-ben igen furcsán néztek rájuk a strandolók, ahogy egy szörf deszkán próbálnak evezni, ugyanakkor mára a sportág rendkívüli népszerűségnek örvend a tó körül. A SUP szerinte nagyon élénkítő sport, ugyanakkor relaxáló hatása is van. A közelgő SUP Bajnokságon viszont csapatokban mérik össze tudásukat a versenyzők, ugyanis hét méteres deszkán kell bizonyítani az ügyességet, a rátermettséget, és nem utolsó sorban az egyensúlyozás képességét.

 

Még több gyerek Még több tábor és Még több szolgáltatás

 

A Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli programja nem csak a Balatonra, hanem hazánk kisebb tavaira is kiterjed - mondta a Magyar Tengernek Nagy R. Attila. Rozsda szerint a program az idei évben teljesedik ki teljesen.  A balatonfüredi Katamaránsuli vezetője kifejtette: a vitorlázás a testnek és a léleknek is felemelő dolog. Ők éppen ezért a két testet képviselik, nem titkolva azzal a céllal, hogy meglegyen a Black Jack legénységének utánpótlása.  Rozsda szerint a katamarán először megnyugtatja azokat a szülőket, akik féltik gyerekeiket a billegéstől, ugyanakkor lekötik azokat a srácokat, akik türelmetlenek. A többtestű hajók ugyanakkor nem pótolják az egytestűeket, éppen ezért működnek együtt más, olyan képzőhelyekkel, ahol például Optimisteken gyakorolhatnak a fiatalok.

 

 

Fröccsszezon, Strandfood, bisztrók és teraszok - összefogtak a balatoni vendéglátóhelyek

 

A gasztronómia minden pontja összeér, ugyanis egymásra talált a BalatonBor, és a Strandfood. Bezerics Dániel borász, a Paletta Keszthely tulajdonosa a Magyar Tengerben úgy fogalmazott, a Fröccsszezonnyitó egyfajta örömünnep, hiszen bemutathatják a nagyközönségnek, hogy milyen finomságokat lehet készíteni helyi alapanyagok felhasználásával, nem utolsó sorban a régiós zászlóvivőt, a BalatonBort kortyolgatva. Kiemelte, hogy az együttműködés elengedhetetlen a különböző stílusú vendéglátóhelyek között, éppen ezért fontos, hogy megjelenjen az igen népszerű Zánkáról indult Neked Főztem, vagy akár a Kalóz strandbisztró. Mindeközben már javában tombol a szezon Badacsonyban is, a Kishableány, vagy akár a Friss terasz igazán olyan helyek, ahová szívesen jár akár Laposa Zsófia borász, vagy testére Bence, a Balatoni Kör elnöke.  Laposa Bence kifejtette: büszke arra, hogy olyan közösségi helyeket sikerült létrehozni, ami amellett, hogy népszerű a vendégek körében, összehozza a környék szőlész-borász-vendéglátós társadalmát. Beszélt arról is, hogy hosszú évek után pont kerülhet a Laposa névhasználati vita végére is.

 

 

Hagyomány és újítások - teljes gőzzel elindult a BAHART

 

A vízibuszpark cseréje - azaz három úgy nagy hajó, a katamaránok, a kompok, és az orosz típusú hajók megújítása a fő célja az elkövetkező három évben a Balatoni hajózási Zrt-nek - mondta a Magyar Tengernek Veigl Gábor. A hajózási társaság gazdaság vezérigazgató-helyettese kifejtette: mindez akkor valósulhat meg, ha megérkeznek a társasághoz a szükséges források. A szezon eddigi heteiről kifejtette: a forgalom a várakozásokon felül alakul, éppen ezért fejlesztik folyamatosan a szolgáltatások mellett a különböző kísérőprogramokat is. Veigl Gábor szerint azokat a meglévő programokat, amik jól működnek el kell vinni más kikötőkbe, más helyszínekre más járatokra is. Beszélt arról is, folytatódik idén a Kompkoncert sorozat, amelyre mások mellett a Tankcsapda zenekar is érkezik majd, de folytatják a Nemzeti Regatta sorozatot is, ami nem csak egy vitorlásverseny, hanem arról, hogy a Balatont és a környező településeket is bemutassák a nagyközönségnek.