A Garda-tavon, Rivában a 420 és 470 Junior Európa-bajnokságon férfi 470-es osztályban 17 nemzet 55 párosa versenyez a 23 éven aluliak kontinensviadalán. A selejtezőfutamokatt két csoportban vitorlázzák. Gyapiék a kék csoportban győztek. Sajnos a második futam gyengébben sikerült, ott 15. helyen értek célba, így az első nap végén 11. helyen állnak az összetett listán.

A másik magyar hajóban szintén testvérek versenyeznek. Bihary Gergely és Dániel - szintén a földvári Spartacus versenyzői - a sárga csoportban 10. és 21. helyen célba érve az összetett sorrendben 31-ek.

420-as osztályban is vannak magyar párosok a mezőnyben. A fiúknál 109 hajó versenyez. Nagy Bernát és Buza Boldizsár 103., a szintén kerekedi Izsák Botond Csébfalvi András kettős  107., a THE-ben vitorlázó Bánszky Botond és Fehérvári László pedig 108. helyen áll az első két futam után., 

420-as U17 korosztályban 42 hajó versenyez. A magyarok helyezései két futam után: 36. Nagy Botond - Ifi-Valde Christopher, 40. Gereben Pál - Nyári Dániel, 41. Mohácsi MArcell -  Juhász Erik.

Részletes eredmények: http://2017junioreuropeans.420sailing.org/en/default/races/race-resultsall

A verseny honlapja: http://2017junioreuropeans.420sailing.org

A verseny augusztus 13-án ér véget.

Gyapjas Balázs és Zsombor az elmúlt tíz-tizenöt évben Magyarországon szinte kihalt, korábban sikeres magyar versenyzőkkel is büszkélkedő olimpiai kétszemélyes 470-es osztály fő felélesztői. 2016 januárjában junior világbajnoki 5. hellyel hívták fel magukra a figyelmet.

A balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői, és az utóbbi időben magyar részről a Repülő Hollandi osztályban tizenegyszeres világbajnok és ötszörös Európa-bajnok Majthényi Szabolcs segíti a felkészülésüket, míg külföldön javarészt olasz edzőkkel dolgoznak. Itthon kezdetben az egyesületük karolta fel külföldi versenyzésüket, illetve sokat köszönhetnek Fazekas Gábornak, akinek a hajóján is sokszor ott vannak mindketten nagyhajós versenyeken. Az utóbbi időben pedig az évről-évre javuló költségvetésű Magyar Vitorlás Szövetség is befogadhatta őket a szerződéses, tehát kiemelten támogatott versenyzők szűk csoportjába Berecz Zsombor, Érdi Mári és a Vadnai-testvérek mellé. Így idén egy újonnan beszerzett ausztrál McKay hajóval és egy jól eltalált középkemény Superspars árbóccal a sebességük is jelentősen javult. 
2016-ban Arany csoportba kerültek a 470-es osztály felnőtt Európa-bajnokságon és a vilagbajnokságon egyránt, amire bő két évtizede nem volt példa a magyar vitorlás sportban. Ezeken a versenyeken elért 24. illetve 22. helyük nagyon bíztató, különösen a korukat, és a tehetségükből is fakadó gyors fejlődési tempójukat figyelembe véve.

Most éppen nagy sorozatba kezdtek. Augusztus 6-án rajtoltak a 470-es junior Európa-bajnokságon a Garda-tavon, majd Japánba utaznak, ahol a korosztályos világbajnokságon, egy hónappal később pedig az új Világkupa szezon első versenyén vitorláznak.