Bátyját Vadnai Benjamint ezen az EB-n kitűnő kezdés után egy elkapott vírusos betegség kiütötte a nyeregből, az utolsó hat futamon már nem indult, de mivel az Arany csoportba a selejtezőkből bekerült, a 62. helyen végzett a 125 hajós nyílt EB mezőnyében.

Délután már örömmel beírtam a készülő cikkbe, hogy női Laser Radialban Érdi Mári a 11. helyre, az európaiak között a 10-re kapaszkodott fel az utolsó futamon elért 7. helyével, amikor a barcelonai Laser Európa-bajnokság eredménylistája megváltozott, és Mári remek hetedikjének helyére egy csúf DSQ (kióvott, diszkvalifikált) jelzés került, őt pedig ezzel vissza sorolták a 18-ra. A legtöbb futamon mutatott teljesítménye alapján előkelőbb helyet érdemelt volna, de az így, sok balszerencsével elért pozíciója is elismerésre méltó.  Idén már kétszer is kifejezetten peches volt a legfontosabb versenyein, és még így is jó helyeket ért el.

Az idei nehézségek pontosan jelzik, milyen nehéz azon a szinten - a világ élmezőnyében -, ahová villámgyors fejlődéssel ilyen fiatalon eljutott, előre lépni. Ám összességében a fejlődése idén is folytatódott, egyra stabilabban tartozik a felnőtt élmezőnybe. A pechsorozat pedig egy pillanat alatt fordulhat (és fordul majd) szerencsesorozatba. Ráadásul az idei, olimpia utáni évben elért eredményeknek kicsi a jelentősége. Egy teljesen más versenyből vett okosságot a Tókiói Olimpiára vonatkoztatva: a Kékszalagot nem Keszthelyen kell megnyerni!

Szépen helyt állt a férfi Laser Radial EB-n Veisse Zoli is, aki a nyílt versenyen 41., az európaiak között 40. helyezett lett.

A verseny honlapja: http://www.europeanslaser2017.com/en/default/races/race