Szélcsendes ködös időt ígértek október 21. szombatra. De a reggeli köd hamar felszállt, a szél kitartóan fújt nyugati irányból, napközben időnként meg is élénkült.

A 11 órás rajtnál mind a 26 nevezett hajó megjelent. Voltak tapasztalt, rutinos versenyzők és voltak, akiknek ez volt az első próbálkozásuk. Régi versenyek szellemét idézte a mólóról rajtoltatás.  A kikötő keleti bejárata és egy sárga bója volt a rajtvonal, a rajtoltatás a mólóról történt. A csípős szél ellenére sokan kijöttek megnézni a hajókat. Mivel nincs háromperces szabály, vagyis hátszélvitorlával is lehet rajtolni, így sokkal látványosabb a nézőknek.

Hátszeles rajtot követően gyorsan az élre álltak a 370-es Nauticok, de mögöttük nagy volt a tülekedés. Az első jel kerülését követően több hajó megpróbált még spinakkerrel tovább menni, de hamar be kellett látniuk, hogy a következő jel felé ez nem kifizetődő. A látótávolság egyre nőtt, a szél fokozatosan erősödött. Az első hajók célba érkezéséhez még egy óra sem kellett, de még az utolsók is két óra alatt körbeértek a pályán. Ritka verseny az, ahol a Yardstick és az abszolút győztes azonos, itt nálunk még nem volt rá példa, egészen mostanáig.

A 15-ös flotta halat sütött, előkerült néhány üveg jó bor is. Az eredményhirdetésig megettünk mindent és folyamatosan pótoltuk az innivalókat. Szép nap volt!

Eredmény a mellékletben.

Jó Szelet!

Pomucz Tamás