Visszatérhet a BAHART Regatták versenyrendezői székébe Dániel Gábor. A Magyar Vitorlás Szövetség munkatársa a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában jelentette be: úgy néz ki, hogy a szövetség veszi át a versenysorozat rendezésének ügyét, így kerülhet vissza az egykor Arany Sekliként indult amatőr sorozat szervezői közé. Dániel Gábor mesélt az idei utolsó nagy verseny, a Dér Kupa előzményeiről is.

Újabb fejlesztésekre készül a Quantum Sails Hungary - jelentette be a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Pécsváradi Ákos. Kifejtette: különböző kutatásokat folytatnak, hogy miként lehetne a vitorlák anyagát, illetve a hajótakaró ponyvákat továbbfejleszteni.

Beszélt arról is, hogy a Loft néven elhíresült műhely, valamint az infrastruktúra adott már a tökéletes kellékek elkészítéséhez, valamint meglévő vitorlák javításához. Pécsváradi Ákos szerint feltétlenül érdemes a hajók téli tárolásánál különleges figyelmet fordtani a vitorlák téliesítésére is.

Sikeres, eredményes szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a társaság értékesítési vezetője. Dónucz László kifejtette: minden bizonnyal a kompforgalom megdönti a tavalyi rekordokat. 

A személyhajózásnál pedig 700 000 fölé emelkedett az utasok száma. A következő időszak tervei között  említette, további tematikus, különböző programokat biztosító hajójáratok fejlesztésén gondolkodnak.

Tizenhat évvel ezelőtt az volt a cél, hogy Tihany emléket állítson a halászoknak, és a borászoknak, így született meg a mára már hagyományosnak mondható Garda Fesztivál - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a település polgármestere.

Tósoki Imre szerint a rendezvény a szezonhosszabbítás egy nagyon fontos eszközévé vált. Beszélt arról is, kiemelt figyelmet kell fordítani az őszi, téli Balatonra, éppen emiatt terveznek minden hétvégére kulturális és gasztronómiai rendezvényeket.

A következő hétvégéken a libára, valamint az újborra hangol Nivegy-völgy - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Dobosi Győző.

Az antalfai borász kifejtette: ők a természettel együtt kívánnak bort készíteni, gyakorlatilag ez a titka a bioboroknak. Beszélt arról is, hogy az idei esztendő kifejezetten szép illatokat, és savakat hozott a pincékbe.