Hideg, de ragyogó időben, enyhe szélben került megrendezésre a II. Mikulás Regatta vitorlásverseny december első hétvégéjén Balatonlellén. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a téli vitorlásversenyzés iránt, idén 17 egység ONE Design osztályban, Elan 310-es vitorláshajókkal mérte össze tudását három fordulóban, míg 4 egység Open osztályban indult. “A csípős hideg ellenére nagyon jól érzetük magunkat, jó kis verseny volt, nem bántuk meg, hogy eljöttünk fagyoskodni.” mondta Németh András, aki életében először indult vitorlásversenyen. A BL YachtClub ügyvezetője, Tóth Balázs elégedett a résztvevők számával. “Idén jubilál a téli vitorlás versenyzés, hisz öt éve rendeztük az első Szilveszteri Regattát. Nagyon örülünk, hogy sokan jönnek velünk ezen az úton, és egyre többen ismerik fel, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon, hanem egész évben ki lehet használni a tó nyújtotta lehetőségeket”  - mondta el az ügyvezető, aki egyben a rendezvények ötletgazdája.

A parton számtalan program várta a hajósokat és az ide látogatókat: a III. Balatonlellei Karácsonyi Vásár árusain kívül idén újdonságként először került megrendezésre az I. Balatoni Adventi Gasztro Piknik, amin 17 Balaton parti étterem, borászat, pálinka és sörfőzde, valamint cukrászda vett részt. A különleges, direkt erre az alkalomra készült menükön, finom süteményeken, pálinkán, forralt boron és házi sörön kívül egész nap élőzene gondoskodott a jó hangulatról. A yachtclub különtermében a Balaton Konzílium harmadik állomásán turisztikai szakemberek, döntéshozók, vállalkozók folytattak nyílvános beszélgetést a négyévszakos Balatonról.

A Téli Vitorlás Versenysorozat ezzel nem ért véget, ugyanis idén még megrendezésre kerül az V. Szilveszteri Regatta a BL YachtClubban, amire már most több mint tíz csapat nevezett. Emellett lesz Farsangi és Tavaszi Regatta vitorlásverseny is. A II. Mikulás Regatta Vitorlásversenyt végül nagy küzdelemben a Soponyai Géza kormányozta csapat, a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nyerte open osztályban, míg one design kategóriában Mészáros Mátyásék futottak be elsőként a Keleti Móló csapatával.

A II. Mikulás Regatta Vitorlásverseny végeredménye:

Open kategória:

  1. Nautic hajóval vitorlázók közössége - Soponyai Géza
  2. Doppf team - Szentmarjai Gábor
  3. TMK Sailing Team - Szőke Attila

Kisdöntő:

  1. NauBit Team - Szabó Zsolt
  2. Infinity - Szabó József
  3. Men in BL - Hlinka Károly

Nagydöntő:

  1. Keleti Móló - Mészáros Mátyás
  2. Káosz - Jasper Gábor
  3. Maverick Sailing Team - Dr. Nagy László

Fotó: KnoTs Photography - Karsai Tímea