Inspired by Earth

Az új modellek közül a Hanse 548, sokféle lehetséges belső kialakításnak köszönhetően magán és charter hajóként egyaránt megállja a helyét. A vitorlás teljesítménye egyértelműen a kategória egyik legjobbja. A letisztult, modern testbe – melynek vonalvezetéséért a judel/vrolijk iroda felelt - tíz különféle belső elrendezés valamelyike kérhető, a három kabinos luxus kiviteltől az öt kabinos charter verzióig.

Easy Sailing

Az egyszerű kezelhetőségről az Easy Sailing koncepció gondoskodik, ennek lényege, hogy egy ember magabiztosan el tudja végezni a manővereket, a vitorlák fel- és lehúzását, illetve reffelését – a kormánynál állva. Mivel minden hátra van vezetve a szkipper elé, nincs szükség kötélfogókra vagy csörlőkre a kabin tetején, a kötelek pedig a deck felszíne alatt futnak.

A hajót olyan újítások teszik egyedivé és jól használhatóvá, mint a beépített lépcsővel bíró elektrohidraulikus fürdőplatform, a kokpitba kérhető hűtő és grillsütő kettős, az extra napozópadok vagy a dupla vorstag, hogy a két orrvitorla közötti váltás simán mehessen.

Fényes belső terek, határtalan lehetőségek

Az új modellekben még több fény érkezik a Belső térbe, az egyik legszembetűnőbb újítás ugyanis az ablakfelületek jelentős megnövekedése. A hajó belsejének részletei figyelemre méltók: három ajtós gardróbszekrény, zajszűrő szigeteléssel ellátott orrkabin (Hanse Silent Master Cabin), süllyeszthető szalonasztal vagy akár a plusz sziget elemmel bővített, ergonomikus kialakítású konyha. Új trend, hogy belső kialakítási lehetőségek között szerepel olyan változat is ahol az exkluzív tulajdonosi kabin a hajó hátsó részében kap helyet, így a hasonlóan tágas orrkabin a vendégek számára is exkluzív élményt nyújt.

A tulajdonos a belső teret saját ízlésére formálhatja, ahogy csak szeretné: választható kárpitok, hétféle egyedileg kérhető színben, padló- és bútorlapok a világostól az elegáns sötét tónusú famintázatig, számtalan változatban. Így válik teljesen egyedivé, teljesen személyre szabottá minden egyes megvásárolt példány!

Menettulajdonságok

A Jefa kormányrendszer meglehetősen direkt, ugyanakkor minden szélirány mellett és dőlésnél is kiegyensúlyozott, így mérete ellenére igazán könnyen irányítható. Gyenge szeles menetteljesítményére azért nem lehet panasz, mert a standard fockot remekül egészíti ki a bőszélben kitekerhető CrossOver vitorla. Gépi meghajtásáról 110 lóerős motor gondoskodik, az erőt egyenes kihajtás viszi át a három tollú (összecsukódó) propellerre. Szűk helyeken nagyban segíti a manőverezést az opcionálisan rendelhető orr- és farsugárkormány.

Magyarországi premierek

A Budapest Boat Show-n február 22-25. között, Magyarországon először mutatkozik be a másik három új modell, a Hanse 348, 388 és 418. A márka hivatalos magyarországi képviselője, a Hanse Hungaria Kft. a hajók értékesítésén felül hajóhasznosítási programot is kínál a vitorlásokhoz.

 

VIDEÓ:

Specifikáció:

Teljes hossz:

16,22 méter

Hajótest hossza:

15,75 méter

Vízvonal hossza:

14,90 méter

Legnagyobb szélesség:

5,05 méter

Merülés rövid/közepes/mély tőkesúly:

2,20/2,55/2,80 méter

Vízkiszorítás: rövid/közepes/mély tőkesúly:

19,80/19,60/19,00 tonna

Motor(dízel):

110 LE

Üzemanyag tartály:

520 liter

Édesvíz tartály:

770 liter

Árbocmagasság:

24,70 méter

Vitorlafelület (alap):

138 m²

Reacher:

100 m²

Genakker:

210 m²

Kapcsolat

Hanse Hungára Kft.

hanse.hu

info@hansehungaria.hu

+36 (70) 945 4538