Közös jellemzőik az elegancia, a világos beltér és a praktikum. Eleganciájuk talán leginkább szembetűnő eleme a teak borítás, mely kiterjed a fürdőplatformra is. Fényben úszó belsőjükről a megnövelt méretű és darabszámú ablak gondoskodik. A praktikum frontján – egy Hanse esetében nem is lehetne másképp – az önváltós fock és a kormányállásba hátra vezetett kezelőkötelek említendők. Akármennyire sorozatgyártott hajóknak számítanak, minden Hanse egyedi a maga nemében: a leendő vevő maga választhatja meg a hajótest és a vízvonalcsík színét, a belső kárpitok anyagát és színét, a padlólapok, bútorok mintáját, illetve a külső kárpitok színét, sőt, bizonyos keretek között a belső kialakítás (kabinok száma, orrkabin berendezése) is igény szerint alakítható. Mindent egybe vetve tízezernél több kombináció lehetséges.

Ahogyan korábban már írtunk róla, a Hanse modellek 2018-as nagy megújulását a négy elem, a föld a víz a levegő és a tűz inspirálták.

Hanse 348 – inspired by AIR

Hogy miért épp a levegő? Mert a sok ablak miatt annyira szellős, hogy még a szalonba is könnyedén áramlik be a friss tengeri bríz, vagy kellemes balatoni szellő. A technikai újításokat és a minőségi munkát érzelemgazdag dizájn egészíti ki, így lesz igazán kellemes minden, a fedélzeten eltöltött perc.

Hanse 388 – inspired by FIRE

Magas árbocának, az arra felhúzható vitorlafelületnek és a Judel/Vrolijk iroda által tervezett testnek köszönhetően igazi tüzes paripával szelhetők a hullámok. Méghozzá olyannal, amelyik óvja utasait – ezt a célt szolgálja például a kokpit padjainak magasított háttámlája.

Hanse 418 – inspired by WATER

Optimalizált víz alatti rész, függőleges orr és tat, extra hosszú vízvonal – legyen sós vagy édes, könnyen válhat eggyé a közeggel, amiben épp közlekedik. És még a szalonból is tökéletes látszik az aktuális vízfelület.

Fogadtatásuk egyértelműen pozitívnak mondható, a két nagyobb modell (388, 418) már úgy érkezett Budapestre, hogy megvolt a tulajdonosa, a 348-as még gazdára vár. A kiállítás végeztével a 418 a Hanse Hungária Charter Management programjának égisze alatt az Adriára utazott tovább, ott lesz bérelhető májustól, bázisa a Marina Dalmacija Sukošanban, míg a két kisebb hajó a Balaton hullámait szeli majd, megtekintésük előre egyeztetett időpontban lehetséges.

Aki most szeretne magának Hanse vitorlást rendelni, az megteheti, egy Hanse 388 azonnal átvehető, egyebekben a forgalmazók jelen állás szerint június-júliusi szállítást tudnak vállalni. Kedvezményes rendelésre az évente szokásos Early Bird akció keretein belül lesz lehetőség. A július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakban az egyes hajókhoz bizonyos felszerelési csomagokat INGYEN AD a gyár. Az akció az év végéig tart, de a kedvezmény mértéke az idő előre haladtával csökken.

A Hanse Hungaria a tervezési időszakban segít konfigurálni a kinézett hajót, vállalják annak Magyarországra, illetve az Adriára szállítását, az összerakást, garanciális szervizt nyújtanak, igény szerint pedig hajóhasznosítási programot is kínálnak.

Kapcsolat

Hanse Hungára Kft.

www.hanse.hu

info@hansehungaria.hu

+36 (70) 945 4538

A borítóképen a Hanse 388, a cikkben szereplő képen a Hanse 418 látható.