A versenyen különösen kiemelkedő eredményt hozott Szabó Roni Oszkár és Nagy Bendegúz, akik 15. valamint 17. helyen végeztek. Mindketten a legvégéig professzionális hozzáállást mutattak, így nagyon megérdemelten kerültek a legjobb 3%-ba. Nem sokkal mögöttük a 30.helyen végzett Borda Levente, aki a döntő napon tudott két alkalommal Top 5-ös eredményt vitorlázni. Benyó Máté, magabiztosan és hiba nélkül tudott menni így a 45. helyen végzett és megérdemelten került a legjobb 10% -ba.

További örömeink is akadtak bőven. Chiara Lisa Carra nagyon szépen szerepelt és megmutatta, hogy oda lehet csapni a fiúknak. Vladiszavlyev Alexandar és Tóth Attila is tudott top 10-es futameredményt vitorlázni, de bátran állíthatom, hogy Kis-Szölgyémi Soma 3. helye is különösen figyelemre méltó.

A verseny a 13. Nemztek Kupája is egyben, ahol Magyarország optimistes csapata a 4. helyen végzett. Ezt a sorrendet úgy számolják, hogy minden ország négy legjobb versenyzőjének a pontjait adják össze. Spanyolország, Franciaország és Svájc után hazánk versenyzői a negyedik legjobb csapata lett összesen 30 nemzetből.

Nations Cup-ba beszámított magyar versenyzők:

Szabó Roni Oszkár (AVSE) - 15.
Nagy Bendegúz (BYC) - 17.
Borda Levente (SVE) - 30.
Benyó Máté (THE-YKA) - 45.

A helyszín különleges, mert több kilométeres homokos parton mehetnek vízre a versenyzők és így 30 percen belül kezdődhettek a rajtok. Kötélidegekre volt szükség, mert minden nap több órás parti, és vízi halasztás is volt. Sok futamot lelőttek. A piros és kék csoportnak például megszámlálhatatlan visszalőtt rajtja és lelőtt futama volt. Ezekben a csoportokban nagyon sok BFD-ét osztottak ki, aminek sajnos néhány magyar versenyző is áldozatul esett. A verseny végéig úgy nézett ki, hogy mindössze 1 futamból lesz végeredmény, de az utolsó 2 órában megrendeztek további kettőt. Így összesen 3 futamot rendeztek négy nap alatt, de a negyedikre nem maradt idő, tehát aki hibázott nem tudta kiejteni.

A rendezés legalább olyan kötélidegekkel rendelkezett, mint a versenyzők. Végig kitartottak azon törekvésük mellett, hogy inkább ne legyen futam, mint, hogy rossz verseny legyen. Ennek örültünk, mert így a megrendezett futamok minden csoportban reálisak és korrektek voltak.

Részletes eredmények

Gratulálunk minden ópésnak!

Képek forrása: 29th Palamós Optimist Trophy Nations Cup 2018 - AlfredFarre.com / Brencsán Dávid