A vasárnapi zárónapon két döntő futamot sikerült megrendezni gyenge délies, 3-5 csomós erősségű, csíkokban fújó szélben az arany, az ezüst és a bronz csoportnak, a smaragd és gyöngyház csoportbélieknek csak egy-egy futam fért a napba. A harminchét (!) magyar indulóból hatan  verekedték be magukat a legjobb 110 hajóból álló arany csoportba, közülük Héder Bendzsi ma 55. és 8. lett, ezzel a tegnapi fantasztikus összetett hatodik helyéről némiképp visszaesett. "Sajnos a mai első futamban eltaktikáztuk magunkat, a rossz oldali rajt után pedig nem sikerült megújulni. Kiszorultunk a pálya kevésbé fizető bal oldalára. A második döntő futamban a remek nyolcadik hely azt jelzi, Bendzsi egy kevésbé sikeres menet után is fel tud állni, össze tudja kapni magát, ami nagyon jó versenyzői tulajdonság."-értékelt Gyapjas Zsombor edző.

A többi aranycsoportos közül Bite Pál Előd (BYC 1912) 47. lett, Lackó Sára (BYC) 68. - ezzel a lányok sorrendjében a 16. helyen végzett. Bartos Betti (BYC) 77., Koch Péter (FVE) 87., Zarándy Martin (SVE) 107. lett.

A versenyben érződött a hazaiak fölénye, az első négy közé három spanyolnak is sikerült bekerülnie, a szoros versenyt végül Daniel Garcia De La Casa nyerte. És a 16. Nemzetek Kupáját is a spanyolok vihették haza, nagy fölénnyel, hiszen négy versenyzőjük végzett az első tízben.

Nem volt egyszerű verseny, erre bizonyíték az itt látható rövid videó a pénteki napról. Minden magyar résztvevő keményen helytállt az egyáltalán nem megszokott körülmények között, gratulálunk!

Teljes végleges eredménylista: https://www.palamosoptimisttrophy.org/en/default/races/race-resultsall

Képek: Gémesi Jóka/Choco Cup 2022 

visyla