A 470-essel versenyző Gyapjas testvérek - Balázs és Zsombor - a Miamiban rendezett világkupa után a San Remo melletti Carnival Race-en vett részt és kiváló eredményt értek el: a harmadik helyen zárták a versenyt, a második helyen egy ukrán, az elsőn pedig egy török egység végzett.

Majdnem meglett az ezüst

Gyapjas Zsombor a Hunsail.hu-nak elmondta: “A San Remo melletti Aregaiban rendezett verseny az egyik kedvencünk a különböző helyszínek közül. Részben azért, mert itt nem csak a verseny, hanem az azt megelőző edzőtábor is fontos, mivel részt vett rajta a londoni olimpián ezüstérmes angol páros, a világranglistát vezető női holland egység és a legjobb török versenyzők, akik már három olimpián is szerepeltek. Arról nem beszélve, hogy az edzéseket az olimpiai bajnok horvátok edzője tartotta. Az egyhetes edzőtábor alatt nagyon jó idő volt és sokat fejlődtünk, fejlesztettünk. Az új vitorlákkal nagyon jó sebességünk volt a közép és erősebb szelek esetén is.”

A Carnival Race-en összesen 21 jól felkészült egység indult, összesen hét futam volt. Az első két nap erős északi szél fújt, ennek eredményeként elég hideg volt, de ettől függetlenül meg tudták rendezni a két-két futamot, majd a szombati három futammal már ki is alakult a végeredmény. A magyar sportolók egy második és egy harmadik helyet is szereztek.

Végül ugyanúgy 25-25 ponttal végeztek, mint az összesítés alapján ezüstérmes ukrán páros, de utóbbiaknak volt egy futamgyőzelmük, emiatt előrébb zártak. Így a Gyapjas testvérek harmadikok lettek. Gyapjas Zsombor szerint a harmadik helyezés azért is értékes, mert két nagy olasz riválisukat is meg tudták előzni. “Mindez azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk, de még rengeteg munka és fejlesztés áll előttünk” - zárta beszámolóját a sportoló.

Mozgalmas évkezdet

A magyar versenyzők egyébként sűrű heteken vannak túl, február végére már három nemzetközi versenyen vannak túl. Januárban elindultak az észak-amerikai bajnokságon, majd jött a Miamiban rendezett világkupa, amit a Carnival Race követett. Miami után a Hunsail.hu-nak azt mondták, hogy a Carnival Race-re egy edzőtáborban készültek a Zaoli teammel, ahol az új vitorlákat tesztelték. 

Következő állomás Palma de Mallorca lesz, ahová március 3-án indulnak és ott indulnak majd a Trofeo Princesa Sofia versenyen. 

Képek forrása: Spartacus Vitorlás Egylet Facebook-oldala, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, Carnival Race weboldala