A Portugálokkal együtt szervezett edzést az olasz Riccardo De Felice irányította. Az első napokon szerencsére erős déli szél volt ami azt jelenti ezen a helyen hogy nagyon nagy hullámok alakulnak ki, a néhol 3 méteres hullámokban való vitorlázás mindig nehéz, főleg úgy hogy idén még túlnyomó részben lapos vízen dolgoztunk. Igazából örültünk ezeknek a napoknak mert most végre lehetőség nyílt arra hogy kipróbáljuk az új svertünket ami direkt a hozzánk hasonló testi adottságokkal rendelkező versenyzőknek lett kifejlesztve. A hátralévő napokban azon dolgoztunk hogy ezt a változást a hajóban az állítással és a hajó vezetési stílussal is lekövessük így kihozva belőle a maximumot.

A verseny első napján sajnos nem volt futamunk a szél hiánya miatt, de ahogy általában lenni szokott amint lelőtték a napot megjött a szél, ami egészen 16-17 csomóra fel is ment, így ki tudtunk menni edzeni aminek a színvonalát az is emelte hogy a Spanyol olimpikon és a Svéd Európa-bajnok csatlakozott hozzánk.

A második nap már több szerencsénk volt a széllel, az első futamot végig pumpálós körülbelül 12-15 csomós szélben csináltuk végig ahol negyedikek lettünk. A következő futamot az első krajc bója után folyamatosan vezető pozícióban vitorláztuk a lassan csökkenő szélben, amit sajnálatos módon az utolsó félszél bója előtt érvénytelenítettek.

A harmadik nap visszajött az erős déli szél a nagy hullámokkal így csak a 470-est és a lasereseket tudta kivinni a rendezőség. Az egy megrendezett futamon 5. helyen futottunk be ezzel megszerezve összetettben a 3. helyet. A futamunk után a rendezőség úgy döntött hogy beviszi a mezőnyt a túl nagy hullámok miatt, de mi még kint maradtunk 1,5 órát edzeni szerencsére minden probléma nélkül ki jutottunk a vízről így ez a nap is sikeresen zárult mint az egész utazás.

Most egy nyolc napos pihenő vár ránk Magyarországon ahol a tanulás és a fizikai edzések lesznek az előtérben, utána repülünk vissza Pálmára az első nagy európai megmérettetésünkre.

Szöveg és fotók forrása: Gyapjas Zsombor