A Magyar Tengernek 12 hónapon keresztül élnie kell - a cél, hogy az év minden időszakában érkezzenek a Balatonhoz vendégek - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Tóth Balázs. A BL Yacht vezetője a Balatonlellére kihelyezett stúdiónkban úgy fogalmazott: az idei tél megmutatta azt, akkor is működik a Balaton, ha nem vagy be a tó. A Balatoni KÖR alelnöke szerint a gasztronómia mellett a sport is nagyon komoly hívószó.

--------------------------------------------

A Dél-Balaton a gyöngyöző és pezsgőbor múltja, és hazája -   mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Pócz József. A Nagy Balatoni Gyöngyöző és Pezsgő mustra szerinte nem kevesebb célt tűzött ki, hogy bemutassa, minőséget tud produkálni ebből a termékből is a Magyar Tenger vidéke. A borász a BL Yachtban kihelyezett stúdiónkban elárulta: nagy segítségükre van a Garamvári Pincészet, ahol az alapbor pezsgősítése zajlik. Pócz József szerint a Gyöngyöző egy új irány és egy hatalmas előrelépés a borászatoknak.

----------------------------------------------

Vissza kell hozni a Balatonra a minőségi pezsgő, és gyöngyözőbor kultúráját, ugyanis az egykori kombinátok a gyenge minőségű bort szénsavazták fel - emlékeztetett a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Gyukli Krisztián. A Balatonfüredi borász a Balatonlelléről sugárzott műsorban elmesélte: kezdetekben nagy kihívás volt a Balaton északi partján újranépszerűsíteni a gyöngyözőbort. Beszélt arról is, az idei esztendőben célja tovább folytatni a teljes mértékben vegyszer mentes gazdálkodást.

------------------------------------------------

Megszületett a Bujdosó Pincészet  első rozé pezsgője - jelentett be a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Bujdosó Ferenc. A borász emlékeztetett: a pezsgő iránti érdeklődése már a diplomamunkával elkezdődött. Beszélt arról is, az elmúlt tíz év első sorban a gyöngyöző borral telt. Elárulta azt is, miként született meg a pincészetben - egy Toszkán bortúrán született ötlettől vezérelve - a vörös gyöngyözőbor.