A március 24-i hétvégén a legtöbb ifjúsági versenyzőnek még vitorlásedzés szerepelt az edzésnaptárjában, azonban a 2,5C-os Balaton és 80 cm feletti hó mellett sokan a sípályát választották. 

A kombinált sí- és vitorlás versenyzésnek - mint az idősebb korosztály a gyerekek előtt ezt díjkiosztón felidézte - komoly hagyománya volt korábban idehaza is, két nevet külön is kiemelve:

  • Bucsy Balázs (1928-1975) testnevelő tanár, aki nemzedékeket nevelt a sí- és a vitorlázó-sport  (valamint a vívás) számára. Ő volt az eplényi sípálya egyik megálmodója, és építésének aktív résztvevője, valamint a balatonalmádi bázisú Építők Vitorlásszakosztályának is vezetője volt.  Korábban többször rendezett kombinált sí és vitorlás versenyt Eplényben és Balatonalmádi előtt.  Ő maga is aktívan vitorlázott, többszörös magyar bajnok. Kékszalag és Fehérszalag versenyeket nyert a Tramontana kormányosaként.
  • Kővári Károly (1912-1978) aki egyszere volt a BKV Előre sí- és vitorlás-szakosztályának vezetőedzője, és a magyar északi síválogatott szövetségi kapitánya is volt. Síelésben részt vett az 1936-os a garmisch-partenkircheni, és az 1948-ban a St. Moritz-i téli olimpián, és emellett 1933-ban a világbajnokságon 9. helyezett magyar sífutóváltó tagja.

A Havas Nádas Kupa sí-versenyszáma óriás-műlesiklásban került megrendezésre, és a versenyzőket korosztály szerint három korcsoportra osztották (mini; serdülő; és ifi), valamint a korcsoporton belül külön értékelték a legjobb lány versenyzőket is.  Ez alapján:

 

Mini korcsoportban 
(született 2009-2013)

Serdülő korcsoportban

(született 2006-2008)

Ifjúsági korcsoportban

(született 2006 előtt)

  1. I.      helyezett

Litkey Sámson (PÖFF)

Fehér Boróka (BYC 1912)

Sigmond Soma

  1. II.    helyezett

Weöres Zsófia (Kereked)

Badar Botond (Kereked)

Bittmann Panna

  1. III.  helyezett

Litkey Trisztán (PÖFF)

Kutassy Áron (CSVI)

Zsemle Ádám

 

 

 

 

Legjobb lány

Weöres Zsófia

Fehér Boróka (BYC 1912)

Bittmann Panna

A két futam utáni összetettben a legjobb időeredményt Sigmond Soma érte el (28,19 s + 28,72 s = 56,91 s), míg a legnépesebb közel 25 indulót felsorakoztató serdülő korosztályban a nyertes Fehér Boróka volt (28,67 s + 28,67 s = 57,34 s összesített időeredménnyel, és a második futamban a legjobb idővel).

A helyezetteken felül valamennyi résztvevő oklevél díjazásban részesült, és a SkiOutlet jóvoltából mindkét futamot teljesítő legjobb küzdők is külön díjazásban részesültek.

A verseny végén a pályára korábban hószánnal felhúzott fröcsöntött optimisztekben száguldoztak le a lejtőn a gyerekek (hátulról edzői gyeplős hófékrendszerrel). 

Fotók: Török Brigi