Az egyre kedveltebb sorozat az idei évben sem maradhat el, igaz a járványhelyzet a sorozat eredeti ütemtervét kicsit átrendezte, így az idei első állomás 2020. június 27-28. között kerül megrendezésre Alsóörsön, a Balatoni Yacht Club által. 

A regattán az Optimist, Fröcsi Optimist, 420 és RS Feva hajóosztályok versenyzői állhatnak rajtvonalhoz. 

A Balatoni Yacht Club immár harmadik alkalommal vállalja fel a verseny rendezői szerepét, arra törekedve, hogy színvonalas, jó hangulatú eseményt és profi, szabályszerű vízi rendezést biztosítson a lelkes fiatal versenyzők számára. Ebben Holló Dániel, a verseny főrendezője és versenyrendező csapata is jelentős szerepet játszik. 

A korábbi évekhez képest változás, hogy az Optimist One Design kategóriában a három kategória részvételi feltételei módosulnak, azaz: 

  • Piros flottában a harmadéves, azaz a korábbi években már két évet a Nádas Kupa sorozatban versenyző sportolók

  • Fehér flottában a másodéves, azaz a korábbi években (2019 vagy régebben) egy évet a Nádas Kupa sorozatban már versenyző sportolók

  • Zöld flottában pedig azok az első éves kezdő versenyzők indulhatnak, akik 2019-ben, vagy korábban még nem vettek részt a Nádas Kupa sorozat versenyein. 

 

Szintén újdonság, a tavalyi évben már próba jelleggel bevezetett versenybíráskodás. A Magyar Vitorlás Szövetség Versenybíró Bizottsága által kijelölt versenybíró és az általa javasolt versenybíró gyakornok idén már a vízen felügyeli a versenyszabályok betartását. Óvástárgyalások helyett azonban edukációs célzatú parti megbeszélés keretében kerül sor a vízi szituációk kiértékelésére, elemzésére. 

A korábbi két évben több mint száz versenyző vett részt az alsóörsi állomáson, így bízunk benne, hogy az idei Audi Nádas Kupa Alsóörs is legalább ennyi vagy még több lelkes, versenyezni és fejlődni vágyó újonc versenyzőt láthat vendégül. 

Az esemény együttműködő partnere Alsóörs Község Önkormányzata, továbbá a Nádas Kupa Sorozat összefogását az idei évben ellátó Optimist Osztályszövettség, az esemény társszervezője a Túravitorlás Sportklub alsóörsi csapata, névadó szponzora pedig az Audi Magyarország. 

A versenyről, a nevezés és részvétel feltételeiről bővebben a Balatoni Yacht Club weboldalán olvashatók részletek:

 https://byc1912.hu/nadaskupa2020/

A rendezők szeretettel várnak minden versenyzőt és edzőt Alsóörsre!