A válogatott keretet Regős Attila Morzsi vezette, aki elmondta: A felkészülés elején járunk. Az ellenfelek kicsit előrébb tartanak, de igyekszünk behozni a lemaradást.  Összeségében tisztesen helyt állt a csapat.

Első 420-as versenyén mutatkozott be a Vida Péter - Fehérvári László páros, akik a 18-an helyen végeztek (mezőny első harmadán belül).  A Mohácsi Marcell - Juhász Erik páros a 32-ik helyen (mezőny első felében végzett), míg a Szűcs Benedek - Batiz Ábel a 46-ik helyezést érték el.

Folytatás az osztrák bajnokságon a fertő tavi Podersdorfban április 20-22 között, majd Sail Centrope Sorozat keretében Agárdon folytatódik április 29- május 1 között (utóbbi helyszínre 5-7 osztrák egység jelezte a részvételét).

Mindeközben idehaza maradt kezdő 420-asok Sallai Gábor vezetésével Tihanyban edző-táboroztak. A THE-s bázison felül hamarosan feláll egy újabb 4-6 hajóból álló kezdő 420-as csapat egy Kereked/TVSK/CSVI összevont programban Paksi Bence és Barczi Orsolya vezetésével.  Ezen utóbbi 50-55 napos Balatonfüred/Csopak/Alsóörs programhoz kívülről is lehet csatlakozni a 420-as osztályszövetségen keresztül viszonylag szerény részvételi költségek mellett.  Ezen két bázison felül, még Agárdról, és Keszthelyről várható 420-as egységek bekapcsolódása a hazai versenyprogramokban, valamint nyílt hajóosztályként felnőtt egységek önállóan is indulhatnak a versenyeinken. 

A 2018. évi magyar 420-as versenyprogram mellékelten található.

A 420-as hajóosztály a Világ Vezető Ifjúsági Nevelő Hajóosztálya (World’s Top Youth Training Boat), mely felhozó osztály nemcsupán az olimpiai, de a többszemélyes felnőtt dinghy és keelboat OD versenyvitorlázás széles bázisa számára, beleértve a World Sailing által 2020 és 2024 között egyenlő szintre felhozni kívánt lány és vegyes párosokat is.   A 420-as hajóosztálynak rendkívül erős helyi bázisai vannak, így a közeli regionális helyszíneken (Adria, Ausztria, Olaszország, Németország, Svájc) is komoly regionális programban kínál bekapcsolódási lehetőséget széles hazai bázis számára.