Május 5-én szombaton - hetedik alkalommal - rajtol el a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) hagyományos túraregattája, a Tolnay Kálmán László Emlékverseny. A Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred útvonalon futó versenyt a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon, az 1965-ös Kékszalagon győztes Tolnay Kálmán tiszteletére rendezik meg. A Tolnay Emlékverseny lehetőséget nyújt a nagyhajós osztály versenyzői mellett az egyesületi tagsággal és MVSZ-es versenyengedéllyel nem rendelkező szabadidős vitorlázóknak arra, hogy a téli pihenő után egy egynapos túraversenyen készüljenek többek között a május 12-i Évadnyitóra vagy a július 26-án induló jubileiumi, 50. Kékszalagra.

A Tolnay Kálmán Emlékverseny egyúttal a Yardstick Trophy-sorozat első idei versenye. A Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal (Balatonfüredi Yacht Club, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), Spartacus Vitorlás Egylet, Kenese Marina Port VSE és Compass SC) azért indította el a Yardstick Trophyt, hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázóknak egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén. A kezdők tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulhatják és begyakorolhatják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. Az egyik legnagyobb előnye tehát a Yardstick Trophy-versenyeknek, hogy nem kell versenyengedély az induláshoz. (A Yardstick Trophy-sorozatról itt olvashat még részletesebben.)

A Tolnay Kálmán Emlékversenyre a rajt előtti este és aznap reggel a helyszínen, a versenykiírásban megjelölt idősávban lehet nevezni a BYC versenyirodájában. Akik május 2-ig online adják le a nevezésüket - az itt elérhető űrlapon -, kedvezményt kapnak.

A részletes versenykiírás itt érhető el. Képek: BYC