Szombaton zajlott az itajai In-port Race napos, szeles időben. A rajt szoros volt, legjobban a Brunel és a Mapfre került ki belőle, de az első jelnél már az AkzoNobel vezetett, üldözői szorosan a nyomában. A második körre aztán tisztázódott a sorrend: remek vitorlázással a Mapfre állt az élre, mögötte az AkzoNobel, őt követve pedig a Dongfeng - ezután már nem is volt több helycsere. 

Szerencsére az április 22-i rajtra már minden hajó, még a Scallywag is időben vízre került, így vasárnapra készen állt minden, hogy a teljes flotta folytathassa útját az Egyesült Államok felé. Bár a Déli-óceánt már maguk mögött hagyták, a következő, 5700 tengeri mérföldes szakasz is tartogat izgalmas pillanatokat. Először is ismét át kell kelniük a Doldrumoson, ami itt, egészen nyugaton általában könnyebben vitorlázható, de azért meglepetések is érhetik a vitorlázókat. Utána a karibi szigetvilág, Bermuda mellett vezet a hajók útja, itt használhatják ki utoljára a meleg vizeket. Ezután hamarosan elhagyják a Golf-áramlatot és az Egyesült Államok partjai mentén vitorláznak fel Newportba. Ebben az évszakban itt várhatnak rájuk vad viharok, na meg hideg víz, hideg levegő. 

A rajtból legjobban ismét a Mapfre jött ki, az In-port race győzelmének hála ismét ők vették át az összetett első helyet, így most minden eddiginél jobban hajtanak, hogy a 8. szakaszon is ők érjenek először célba. Jelenleg mind a hét hajó együtt halad, egymástól alig 2 tengeri mérföldre - ismét izgalmas heteknek nézünk elébe!

Fotó, videó: Volvo Ocean Race

A Volvo Ocean Race híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.