A Vitorlás Évadnyitót 1935 óta vitorlabontó ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával ünnepeli a hajós társadalom.  Ehhez a hagyományhoz kívánnak visszatérni az ifjúsági vitorlázóink, akik számára a reggel 10 órás balatonfüredi koszorúzási ceremónia után 12 órakor rajtol a pályaverseny Csopakon, a balatonfüredi nagyhajós évadnyitó versennyel párhuzamosan (OP, RS Feva és 420-as hajóosztályokban). 

Az Évadnyitó a gyerekek számára egyben a Havas Nádas Kupa - kombinált sí- és vitorlásverseny -  vitorlás versenyszáma, a március 24-i eplényi sí versenyszáma folytatása, amelyen a 2-2 sí és vitorlás futamból egy futam ejthető és sí versenyszámban közel 40 gyerek állt a rajthoz.

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A 2018. évi Nádas Kupa Sorozat állomásai a következők:

A Nádas Kupa sorozat 2016-ban az Újonc Kupával indult, és 2017-ben 5 versenyen közel 150 gyerek indult több mint 10 hazai klubból, akik közül 2018-ban az első ranglistaszintű OP versenyen (Majthényi Emlékverseny, Agárd) többen is az első 25 helyezett között szerepeltek.  

A versenyen az első éves OP versenyzők zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indulnak a fehérszalagos másodéves, és a piros szalagos válogató versenyeken is indult versenyzőkkel.  A nyár folyamán fröcsi Op-val és külön belső kispályán csatlakoznak, a még nem leigazolt haladó táboros versenyzők.  Az Optimist hajóosztály mellett a Nádas Kupa RS FEVA és 420-as osztályokban nyújt tanuló terepet a kezdő versenyzőknek. 

További részletek:  www.facebook.com/NadasCup