A Versenyrendelkezésekben változás is történt:  új osztály – a Cruiser Class -egy szezonon keresztül, mint nyilvántartott osztály kiemelkedő aktivitást mutatott, így az aktivitási pályázatával a 2019-es szezonra elnyerte az aktív osztály státuszt. Ennek értelmében 2019-ben ranglistasorozatot illetve bajnokságot rendezhet. Az idei évtől a” Hajóosztályok alapítása és aktivitása az MVSz versenyrendszerében” című külön szabályzat rendelkezik az osztályok nyilvántartásáról, a versenyrendszerbe való bekerülés módjáról, illetve az aktivitási pályázatról.

A korábbiakkal ellentétben a támogatott ifjúság osztályoknak rendezett ranglistaversenyeken már az RS Feva osztály versenyzői is részt vehetnek, így támogatja az MVSz az osztályt. Az RS Feva nem tartozik a támogatott ifjúsági osztályok közé, akik védelmében korábban nem indulhattak volna azonos ranglistaversenyeken. Figyelembe véve, hogy egyetlen osztály számára rendezett verseny költségei igen magasak, az MVSz elnöksége az osztály ilyen módon való támogatása mellett döntött.

2019-től olyan esetekben is kérhető átlagpont egy ranglistaversenyen kihagyásáról, ha olyan kiemelt nemzetközi versenyen vett részt, melyen való szereplés kvalifikációhoz volt kötött. Az előzetes felmérések alapján a munkacsoport a "Mocó" versenyzői kör megszüntetése mellett döntött. Azután az MVSz nem kívánja külön korlátozni a "Mocók" részvételét a versenyeken, illetve minden rendező szerv maga dönthet, hogy milyen korosztálytól kíván kedvezményes nevezési lehetőséget biztosítani.

Már 2018-ban megszületett az az elnökségi határozat mely szerint a minimális biztosítási fedezeti összeg 5 millió forintról 50 millió forintra emelkedik, ezt a szabályozást 2019-ben már a Versenyrendelkezésekbe is átvezettük. (A hajóbiztosításokra vonatkozó szabályok változásairól itt olvashat részletesen.)

Fotó: Iva Balk from Pixabay 

A CIKKBEN EMLÍTETT LEGFONTOSABB DOKUMENTUMOK LETÖLTHETŐK A CIKK ALATT :