A közhiedelemmel ellentétben a vitorlás versenyzés nem elit sport, és nem is kell feltétlenül gyerekkorban kezdeni: természetesen elkötelezettséget és gyakorlást igényel, de megfelelő hozzáállással és oktatással felnőttként is megszerezhető az a tudás, amellyel egy versenyhajón akár állandó csapattaggá is válhatunk. A versenyző hajók száma ráadásul fokozatosan növekszik a Balatonon, így több hajó osztályban is folyamatos igény van nemcsak motivált, de megfelelően is képzett mancsaft utánpótlásra, amelyet az egyesületekben kishajókban felnövő fiatalokból vagy a saját kapcsolatrendszerből nem lehet a szükséges létszámban biztosítani.

Szervezett amatőr versenyző képzés eddig főleg elméleti és magán oktatások keretein belül volt elérhető, ám idén újfajta mancsaft képző indult: a TopCrew Vitorlás Akadémia azok jelentkezését várja, akiknek (még) nincsen saját hajója és/vagy csapata, nem ismerik közelebbről a versenyző vitorlás közösséget, vagy rendelkeznek ugyan saját hajóval/csapattal, de nem elégedettek a mezőnyben elért eredményükkel.

 

A TopCrew képzése 6 napos, két nagyobb blokkra osztva, 5 téma köré csoportosítva. A képzés középpontjában a gyakorlat áll, ezért az elméleti anyagokat előre megküldjük, hogy amikor találkozunk, csak ismételni kelljen – mindenkinek az a jó, ha minél több időt tölt a vízen!

A képzések időpontjait úgy állítottuk össze, hogy az is találjon megfelelőt, akinek a szabadság lehetőségei korlátozottabbak: a 6 napot ezért két részre bontottuk, májustól szeptemberig kétszer 7 időpont közül lehet választani. A TopCrew oktatói csapatának alapja Sabján Annamari és Kovács Vica, akik a képzés nagy részét tartják, kiegészülve a témák alapján meghívott szakértőkkel és vitorlázókkal.

A TopCrew képzése J24 hajókon zajlik - a választás tudatos: tapasztalataink szerint ezen a típuson lehet legjobban biztosítani a hatékony tanuláshoz szükséges egységes környezetet, ám arra is van megoldás, ha valaki saját hajóval szeretne részt venni a képzésen.

A képzés végén az oktató részletesen értékelik a résztvevőket, így a mancsaftok iránt érdeklődő hajó osztályok, tulajdonosok számára részletes bemutatást tudunk adni személyiségükről, tudás szintjükről, erősségeikről. Mivel a TopCrew távlati célja a vitorlás versenyzés népszerűsítése, illetve a versenyzők tudásszintjének javításán keresztül a vitorlás versenyek minőségének emelése, a képzés iránt a Magyar Vitorlás Szövetség is érdeklődik.


A képzés tematikáját, dátumait, árát és egyéb részletes információt a www.topcrew.hu oldalon találjátok, jelentkezéseteket pedig a hello@topcrew.hu címen várják.