Pedig az időjárás nem fogadta igazán kegyeibe a résztvevőket. Szerdán már reggel kilenc órakor elhangzott a negyedik futam figyelmeztető jelzése, mert félő volt, hogy később a reggeli gyenge szél is felszívódik. Szerencsére nem így történt, és délután két óráig a forgolódó keleties szélben két teljes értékű futamot lehetett tartani.

Az élen komoly változás következett be: az eddig vezető – és a magyar bajnokság nemzetközi győztesének járó trófeát elnyerő – orosz csapatot  korai rajtja miatt kizárták a versenyből. Ezzel Dmitrij Szamohin hajója visszaesett a negyedik helyre. Az első helyen öt futam után egy másik orosz egység áll: Anatolij Loginov, Alekszander Salagin és Vagyim Statszenko hármasa. Őket a német – de monacói színekben versenyző – Jens Rathsack hajója követi alig egy pontos hátránnyal.

A magyar hajók is értek el részsikereket. Az első futam legjobb amatőrjének bizonyuló Tenke Péter a negyedik futamban az első bójánál még harmadiknak fordult, de innen sajnos visszacsúszott a 14. helyre. A legjobb magyar hajó a Johanna (Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly) a 11. helyen áll.

A verseny csütörtökön délután újabb futamokkal folytatódik, a záró nap a péntek lesz.

Eredmények itt: https://bit.ly/2skmlNX