A 2013-as osztályértekezleten újragondolt bajnoksági sorozat a visszajelzések alapján pozitív változást jelentett az osztály életében.

Csütörtökön 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny, mely után sajnos parti halasztás következett egészen délután 4-ig, amikor többszöri szélerő mérést követően az versenyvezető a másnapra halasztás mellett döntött. Pénteken reggelit követően, rövid halasztás után a flotta kihajózott és nem sokkal dél előtt elrajtolt az első futam. Sajnos fél óra után a szél annyira leállt, hogy a futamot törölni kellett majd ismét parti halasztás következett. A Dániel Gábor vezette versenyrendezőség remek érzékkel kora délután kivitte a mezőnyt a vízre, ahol sikerült 1 rövidített futamot lebonyolítani a 9 hajós mezőny számára. (A mezőnyből mindenki legnagyobb sajnálatára hiányzott a Sirocco, akik korábban még sosem hagyták ki ezt a versenyt, valamint a Daruvár akinek nem sikerült teljes legénységet kiállítani a versenyre. 2 hajó a flottából „igazoltan” távol, felújítás alatt van.). A futam után a veszprémi Grand Canyon sörözőnek köszönhetően stégparty várta a résztvevőket pogácsával és csapolt sörökkel.

Szombatra megérkezett a front, így reggeli után rögtön kiindult a mezőny a kikötőből és kora délutánig 3 remek erős szeles futamot sikerült rendezni. Ezekben a futamokban rögtön feléledtek a 40-esek, ez a nap inkább az Ő szelük volt. Szombat délutánra elérte a bajnokság a minimálisan előírt futamszámot. Este 3 fogásos vacsora és a csopaki Szent Donát pince borai várták a társaságot a gálavacsorán.

Vasárnap a reggelit követően a már „szokásos” halasztással kezdődött a nap. Késő délelőtt még volt egy próbálkozás és a mezőny kiment a vízre, de sajnos szél hiányában 4 érvényes futammal délben véget ért a verseny.

A Bajnokságot a Talizmán nyerte a Tabu és a Nemere II előtt.

Az Összevont Cirkáló Bajnoksági sorozatát, mely a flotta éves teljesítményét és aktivitását is értékeli a Nemere II nyerte, a második a Talizmán, a dobogó harmadik fokára a Tabu állhatott.

A verseny helyezettjei az érmeken és díjakon kívül az Ivanics Kft jóvoltából a Musto Volvo Ocean Race ajándékait is hazavihették.


Fotó: Mag Andrea

A verseny támogatói voltak:

Hajógyári Kikötő

Szent Donát Pince

IVANICS Kft. (Ivanics Csoport)

Grand Canyon Söröző

Tramontana Yacht Club Egyesület.

NEA

Straub Elek

Támogatásukat ez úton is köszönjük!