A döntő futamokkal folytatódott a Trofeo Princesa Sofia, ami Berecz Zsombornak, a Gyapjas kettősnek és Vadnai Jonatánnak jött ki a legjobban a verseny harmadik napján.

Berecz Zsombor nagyon kiegyensúlyozottan vitorlázik, az eddigi két-két 5. és 8. helye mellé a döntő első futamaiban begyűjtött egy 15. és egy 10. helyet így szerda estére a 9. helyre lépett előre az előző napi 13-ról. Az osztályban továbbra is az új-zélandiak állnak elől, de most már az első két helyen: vezet Maloney, a második Junior, míg a harmadik helyre az argentin Facundo Olezza jött fel. 

A férfi 470-esek között Gyapjasék is a 9. helyre jöttek fel, miután szerdán 14. és 6. helyeken futottak célba. „Az egész mezőny frissebb szélre számított, de aztán a futamokon nem lett erősebb 6-8 csomósnál.  A mai első futamban nagyon jó rajt ügyesen vitorlázva után akár az első helyen is fordulhattunk volna, de a layline-ra rosszul fordultunk be és egy bója utáni nagyobb keveredés után rossz raum stratégiával több helyet is veszítettünk.”

„A második futamban szinte végig elől vitorláztunk és hatodikak lettünk úgy, hogy a második krajcban talán több kockázat vállalásával előrébb is végezhettünk volna” – mutatta a döntő futamok izgalmait Gyapjas Balázs. Ebben a szélben kifejezetten gyorsak voltak és „ha az első futam első bójavételét nem rontom el, tökéletes nap is lehetett volna”, de szerencsére a következő (összesen a hatodik) futamra ez nem hatott és sikerült jó futamot vitorlázniuk. A mezőnyt a svéd Dahlberg-Bergström egység vezeti az osztrák Bargehr-Mähr és a brit Patience-Grube kettősök előtt.

 

Érdi Mári szerdán négy pozíciót veszített a 23. és 33. helyezéseivel és egyelőre a 29. helyen tartózkodik. A női Laser Radial mezőnyt továbbra is a dán Rindom vezeti, őt a belga Palsschaert és az amerikai Reineke követi. A férfiak Laser mezőnyében Vadnai Jonatán hatalmasat, 27 helyet ugrott előre és már a 34. helyen áll. Jonatán szerdán két 16. helyezést ért el, míg testvére Benjamin a 32. és a 38. helyeken futott célba és ezzel a 32. helyet foglalja el.

A vegyes páros Nacra 17 repülő katamaránok mezőnyében Virág Flóra és Molnár Dávid az 56. helyen állnak 27., 25. és 18. szerdai helyezésekkel. A szörfösöknél Cholnoky Sára a 30., míg a férfiaknál Gádorfalvi Áron 17., Sánta Bence pedig a 27.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

 Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo / Sailing Energy,Robert Deaves