Már a hét elején jöttek az infok, a különböző meteo előrejelzések és modellek, melyek alapján nem lesz igazán szerencsés az időjárás - ez sajnos be is igazolódott. A km/h -ban prognosztizált szélerősség ugyan nem érte el a három számjegyes értéket, de a versenyterületen a vasárnap reggeli és délelőtti mérések is rendre 20 kts és ez feletti, hideg É-i alapszelet, és 30 kts körüli, időnként feletti tartós ráfújásokat rögzítettek. Az előrejelzések további szélerősödést és lehűlést jeleztek a hét utolsó napjára, ezért a vasárnapra tervezett futamok elmaradtak.
A verseny pénteken reggel a finnesek futamaival kezdődött, a felhős, időnként minimális esővel tűzdelt időben, a változó irányú 3-15 kts közötti szélben, nem kevés pályamódosítással, 3 érvényes futamot sikerült teljesíteni a mezőnynek.
A szombati nap esővel és szél nélkül indult, majd ÉK-i irányból leterült egy 6-7 kts-s vitorlázható szél, az esős, párás késő őszi napokra emlékeztető időben. A nap folyamán  a szél erősségét az eső intenzitása szabályozta, ami kisebb nagyobb mértékben fentről is áztatta a résztvevőket. A 4-9 kts közötti ÉK-i szélben  a finn és a kalóz osztály is egyaránt teljesíteni tudta a versenynapra tervezett 3-3 futamát. Mindkét osztálynak jól jött volna a vasárnapi vitorlázás, hiszen az élen minimális különbséggel, illetve hármas pontegyenlőséggel várták az versenyzők az utolsó napot. Vasárnap kora reggelre a Balatonra is megérkezett a Gardán és a Fertőn már nyomokat hagyott szél, így a rendezők a finn osztálynak 2 nap 6 futam/1 kiejtő, a kalózosoknak a szombati nap 3 futama alapján hirdettek eredményt.
ATOM KUPA 2019.05.  03-05 Balatonfüred
Eredmények
Finn-dingi / 26 induló
1. Huszár Géza (M) SVSC (8)
2. Németh Domonkos (J) THE-YKA (9)
3. Székely Antal (GGM) OVE (18)
Kalóz / 17 induló
1. Fluck Benedek - Székely-Gyökössy Szabolcs VSC (7)
2. Szentpéteri Zsolt - Hajdú László VSC (7)
3. Németh Ferenc - Németh Kristóf YCTBJ (7)

Az eredmények a cikk alján letölthetők.
Videó: Gera Csaba