Pénteken 15 csomó körüli szélben kezdődött a nap, a szél aztán 25 csomóig erősödöt. Ehhez jöttek még a 3 méteres óceáni hullámok, így tényleg nem mindennapi körülmények között versenyeztek a Laser Európa-bajnokságon..

Bejöttek a magyaroknak az extrém viszonyok, Érdi Mári is, Vadnai Jonatán is jelentősen előrébb lépett a mezőnyben. Mári a csütörtök esti európa-bajnoki 16. helyéről a 10-re jött fel a pénteki két 11. helyével. A nyílt versenyben pedig a 15. pozícióban tartózkodik. Az élen nem történt sok változás, mind az EB-sorrendben, mind a nyílt versenyben továbbra is a dán Rindom vezet, mögötte azonban helyet cserélt az olimpiai bajnok és a világbajnok, azaz a holland Bouwmeester és a belga Plasschaert, most a belga áll a 2. helyen, a holland pedig a 3.

A Standard osztályban Vadnai Jonatán megelőzte testvérét, és az EB-listán a 13. helyre lépett előre a csütörtök esti 23-ról. A pénteki futamokon a 10. és a 20. helyeken ért célba, ezzel a nyílt versenyben a 21. helyre jött fel. Benjamin 40. és 26. lett, ezekkel a futamokkal az európa-bajnoki mezőnyben a 18., a nyílt versenyben pedig a 27.  helyen áll. Az EB-n továbbra is vezet brit Chiavarini, de a német Buhl feljött a második helyre, harmadik pedig az ugyancsak brit Beckett. A csütörtök esti második ciprusi Kontides egyelőre a 4. helyre lépett vissza.

A részletes eredményeket itt lehet nézni: Laser RadialLaser Standard.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Neuza Aires Pereira