Ismét elérkezett a minden évben népes mezőnyt felvonultató Pünkösdi Regatta, amely egyfajta szezonnyitó versenyként immár több mint 40 éve meghatározó esemény a magyar vitorlázók körében. Az eleinte TVSK Kupaként ismert versenyt 1978. július 29-30-án rendezték meg először, nem sokkal később pedig már három naposra bővült. Az esemény időpontja évről-évre változik, hiszen 2002-től kezdve pünkösd ünnepéhez kötődik. Az idén június 8-10. között zajló vitorlásverseny a balatoni rendezvények üde színfoltja, amely ezúttal is Keszthelyen várja a vitorlázás szerelmeseit.

A három napos regatta egyik legizgalmasabb része a gyorsasági futam, ahol bizonyára mindenki kíváncsian várja, vajon sikerül-e megdönteni a tavalyi Helly Hansen kupa rekordját. Az első napon megrendezett gyorsasági futamon az előző évben összesen 216 hajó vett részt, közülük 2 óra 43 perc időeredménnyel az MKB Sailing Team végzett az első helyen. Az egytestűek közül a leggyorsabban a Raffica Sailing Team ért célba, ők 3 óra 16 perc alatt teljesítették a légvonalban közel 60 km-es Balatonföldvár-Keszthely útvonalat. A Helly Hansen kupával azonban még közel sem érnek véget az izgalmak, a második napon a versenyzőkre idén is egy kisebb pályaverseny vár Keszthely-Szigliget-Balatonmáriafürdő-Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy vonalon vitorláznak majd.

A Pünkösdi Regatta nem csupán az MVSZ egyik legnépszerűbb nagyhajós ranglistaversenye, hanem egyúttal kiváló lehetőséget nyújt arra is, hogy a többszáz hajó, illetve a több mint ezer vitorlázó együtt, családias hangulatban töltsön el egy izgalmakban bővelkedő hosszúhétvégét.