A reggeli kormányos értekezleten Dániel Gábor a 48 nevezés alapján kihirdette a rajtsorrendet. Reményeket ébresztő keleti szélben kihajózott a mezőny A rajt időpontjára annyira el gyengült a szél, hogy parti halasztás következett. A várakozás kettő óráig tartott amikor is megérkezett a versenyzésre alkalmas nyugati szél.

Két futam megrendezésre volt mód. A hajók partra érkezését követően kezdődtek az esti programok. Először az Egykezes Tókerülő Túraverseny díjai kerültek átadásra. Majd ezt követően Herkó Dezső adta át a 2018. évi Klasszikus Vándor Kupa Sorozat nyerteseinek a vándor díjakat. 

Ugrón Gáspár a Rabonbán történetéről mesélt el néhány érdekes momentumot. Mi történt a hajó 1927-es építésű 1934-ben Kékszalag győztes hajóval, kik voltak a tulajdonosok, és hogy és milyen módon jutott a hajó ismét a család birtokába.

Az öt főételből s számtalan salátából és desszertből álló vacsorát Fülöp László készítette. A retró zenét Freak End négytagú zenekar tolmácsolta.

Vasárnap nyugati szélben hajóztak ki a versenyző egységek. A helyenként 2-3 Bf erősségű szélben zajlott az első futam. A második futam végére a délire forduló szél jelentősen legyengült. 

Az eredményhirdetésen négy futam kiesővel számított végeredménye alapján az értékelt nyolc osztály az I- III  helyezettjei megkapták az érmeket, plaketteket és a ROOSTER különdíjait.

Toronyi András verseny  szervezője.