Vasárnap 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny. Rövid parti halasztást követően amint stabil lett a szél iránya a flotta kihajózott és nem sokkal 2 előtt elrajtolt az első futam, melyet a Hónig Péter vezette Talizmán nyert. Szerencsére a szél megmaradt, így lehetőség volt a kiírásnak megfelelően a második futamra melyet a Glória nyert. 

A két futamot követően a parton a csopaki Szent Donát Birtok borai és friss pogácsa várta a társaságot. 

Hétfőn – a második versenynapon – a reggeli kormányosi értekezletet követően ismét halasztás várt a résztvevőkre. A Héjj Ádám vezette versenyrendezőség dél körül az élénkülő szélben bízva kivitte a mezőnyt a vízre, de sajnos sem a szél ereje, sem a változó iránya nem tette lehetővé még a futam indítását sem. 3 tól ismét parti halasztás következett, majd este 5-kor felkerül az Alfa lobogó az AP alá, ezzel másnapra halasztva a verseny folytatását. 

Este 6-tól a Champagne Taittinger támogatásának köszönhetően egy elegáns kóstoló várta a részvevőket az esti gálavacsora előtt. 

20-án reggel még mindig nem kedvezett a szél, így sajnos ismét parti halasztással kezdődött a nap.

Ezt kihasználva az osztály tagjai az osztály fejlődési lehetőségeiről és az előnyszámítási rendszerekről folytattak kötetlen beszélgetést. 

 

A verseny támogatói:

Hajógyári Kikötő

Champagne Taittinger (Bor és Más Kft.)

Szent Donát Birtok

IVANICS Kft. (Ivanics Csoport)

Grand Canyon Söröző

Tramontana Yacht Club Egyesület.

NEA

Straub Elek

Támogatásukat ez úton is köszönjük!

Képek: Mag Andrea