20-án reggel még mindig nem kedvezett a szél, így sajnos ismét parti halasztással kezdődött a nap. Sajnos nemcsak azzal kezdődött, hanem végig parti halasztás volt. Az osztály tagjai vitorlázás híján fürdéssel, társasjátékkal és az osztály jövőjéről folytatott beszélgetésekkel ütötték el az időt. Héjj Ádám versenyvezető, miután esély sem látszott arra, hogy futam legyen fél 5-kor lelőtte a napot és elengedte a versenyzőket, hogy legyen még egy kis idejük a tűzijáték előtt. 

21-én reggel a kormányosi értekezlet előtt 30-32 kts alapszelet 36 kts befújásokat mértek a rendezők, így szintén parti halasztással indult a nap, bár most nem a szél hiánya okozta a gondot. Sajnos az előrejelzés egész napra erős, viharos szelet jósolt. 

Tekintettel arra, hogy még 2 futam hiányzott ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen és az előrejelzés egész napra viharos szelet jósolt 11-kor – a limitidők miatt – lehetetlenné vált az érvényes bajnokság megtartása – a kormányosokkal egyeztetve – befejeződött a Bajnokság, hosszú évek óta először úgy, hogy nem lehetett bajnokot hirdetni. 

A díjkiosztón így sajnos Magyar Bajnokot nem lehetett hirdetni, de a megtartott 2 futam alapján az első 3 helyezett az Ivanics Kft. és a Champaigne Taittinger jóvoltából különdíjban részesült.

Tekintettel arra, hogy ez a verseny volt az utolsó állomása az osztály éves Bajnoksági Sorozatának – mely túraversenyekből és pályaversenyből állt - eredményhirdetésére is sor kerülhetett. Szerencsére itt érvényes lett a verseny. 

A sorozat bajnoka ezúttal a Sirocco lett Cittel Lajossal a kormánynál, a második helyen Hónig Péter kormányozta Talizmán végzett, a bronzérem az idén 123 éves Kishamishoz és Hrehuss György csapatához került. 

A verseny támogatói:

Hajógyári Kikötő

Champagne Taittinger (Bor és Más Kft.)

Szent Donát Birtok

IVANICS Kft. (Ivanics Csoport)

Grand Canyon Söröző

Tramontana Yacht Club Egyesület.

NEA

Támogatásukat ez úton is köszönjük!

 A fényképeket Mag Andrea készítette