Egy nagy hagyományokkal rendelkező flotta, az első hajókat - ahogy az köztudott - több mint nyolcvan évvel ezelőtt kezdték építeni, ezek közül több is felújítva a mai napig szeli a Balaton vizét. "Megőrizve a klasszikus vonásokat, kivételesen remek tulajdonságaival, sokunk nagy örömére a mai napig sok boldogságot és büszkeséget okoz a többségében már csak fiatalos tulajdonosainak" - mondta az osztálykapitány.

"A vitorlázás szeretete, ez az életforma, a versenyzés öröme azonban töretlen, még akkor is, ha a látszat ellenére nem olyan aktivitással  vagyunk jelen a napi vitorlás életben."  A rangos eseményeket igyekeznek kellő tisztelettel jelenlétükkel erősíteni, mint például a Balatoni Évadnyitó,  a flotta bajnokságunkon közel ötven vitorlázó, nyolc hajóval, több napon keresztül adózott ennek a remek kihívásnak, de említést érdemel a nagy sikerű hagyományos csopaki 50-es találkozójuk is. Ez a felsorolás persze csak példákat ragad ki nyilván a teljesség igénye nélküli.

A következő szezont illető legnagyobb esemény, ami "örömmel tölt el mindnyájunkat, hogy a 2020-as szezonban a flottánkba ismét üdvözölhetjük a komoly és igényes felújításon túl lévő volt Scutamil, most Jovital  nevű egységet". A továbbiakban igyekszenek még jobban szervezettek lenni, még többet vitorlázni, ezért remélik, hogy az egyébként sem alacsony  költségek nem növekednek, együttműködnek az Magyar Vitorlás Szövetséggel, ahol szerintük a sportszakmai dolgok rendben vannak. Célkitűzéseik között elsődlegesen a nívós, jól szervezett parti rendezvényekkel párosuló biztonságos és boldog vitorlázás szerepel. "Ehhez magunknak és összes vitorlás sportbarátunknak kívánunk jó szelet és kiváló egészséget, egymás és a szabályok tiszteletét."

Szerkesztette: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség