Az előrejelzéseknek megfelelően az első napinál lényegesen erősebb szélben rendezték a miami világkupa-forduló második versenynapját – szintén két futammal. A férfi 470-es mezőny délután versenyzett, a 14 órás rajtra már 17-20 csomó fújt, a második futamra pedig tovább, 23-24 csomóra is erősödött a szél ereje. "Ráadásul a part felől, így elég pöffös és forgolódós is volt" - mutatta a nehezítő körülményeket Gyapjas Balázs.  "Nem volt kifejezett jó nap nekünk, tudtuk, hogy nehéz lesz, de kicsit több szerencsénk is lehetett volna. Amúgy nem volt olyan rossz, mint ami az eredményekből elsőre látszhat."

A számukra az előző két futaménál kedvezőtlenebb körülmények között a Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor több helyet is hátrébb csúszott az elért 23. és 19. helyekkel. Így az összetett listán négy futam után a 11. pozícióban tartózkodnak. Az erős szélben egyből előre jöttek a görögök, a korábbi európa-bajnok Mantis-Kagialis kettős nyerte a harmadik futamot, majd az ausztrálok a negyediket. Ezzel a görögök 3 futam után az élen álltak, de a következő menet 6. helye után a második helyre szorultak a svéd Dahlberg-Bergström kettős mögé. Feljöttek az ausztrálok is, a 4. helyen állnak a keddi 6. és 1. helyeikkel. A harmadik pozícióban a japán Doi-Kimura egység tartózkodik.

"Így sikerült, kár lenne ezen túl sokat agyalni, szerdán is ilyen idő várható, megpróbálunk jobban menni, utána  meg gyengébb szeles napok jönnek, ami nekünk kedvezőbb."

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy