Tökéletesen működik az előrejelzés Miamiban, szerdán is kemény időjárásban teljesített két futamot a világkupa-forduló mezőnye - igaz, a nap ki-kisütött, a hőmérséklet pedig nem sokkal maradt el a 20 Celsius foktól, mondjuk itt ez rekord közeli lehűlésnek számít -, a pöffös és forgolódó szél ereje alsó hangon is 18 csomó körüli volt, felső hangon meg ennél jóval több. Gyapjasék a keddinél kicsit jobb menettel zárták a napot, ezzel együtt is visszaestek azonban néhány helyet.

„22-24 csomóban vitorláztunk mindkét futamban, jobb volt, mint kedden, főleg az első futamban jobban a mezőnyben tudtunk maradni, kis szerencsével a 12-15. helyek környékén is zárhattuk volna a menetet” – összegezte a napot Gyapjas Balázs.

A szerdai 19. és 20. helyekkel a magyar hajó a 17. pozícióban tartózkodik hat futam után. A prognózisok szerint a következő két napban visszajön a gyenge-gyengébb szél és akkor „el lehet kezdeni felfelé kapaszkodni”.

Jó pár hajó árbócát törte vagy görbítette, többen borultak, Gyapjasék teljesen rendben vannak, „kihoztuk a maximumot a napból, még ha ez a számokban nem is látszik egyértelműen”. A versenyben élre álltak az 1. és 3. helyeket futó ausztrálok, mögöttük az eddig vezető svéd hajó áll, az erős szélben ugyancsak jó görögök pedig a harmadikok. Még négy mezőnyfutam és a medal race van hátra a versenyből.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy