Az idei kiállítás díszvendége a Velencei-tó, aki izgalmas programokkal készül standján. A látogatóknak lehetősége nyílik megismerni tó élővilágát és turisztikai látványosságait, de ergométer és filmvetítés is várja őket.

A programokat tekintve idén sem csalódnak majd a látogatók; a kiállítás színpada ismét négy napon keresztül folyamatosan zajló előadásokkal készül, ahol az olimpiai felkészüléstől kezdve a Kékszalag esélylatolgatón át egészen a Raffica négy tó győzelméig számos témát érintenek a résztvevők. Ahogy a rutinosabb látogatók már megszokhatták, kialakításra kerül a Programsziget is, ahol vitorlásszimulátor várja az érdeklődőket, de ismét követhető lesz élőben az amatőr hajóépítők munkája is, akik a kiállítás alatt készülő hajót a Bemutató Medencében ki is próbálják az utolsó napon.

Nem ez lesz az egyetlen hajó, ami vízre kerül, minden nap lesz hajótesztelés, de visszatérnek a SUP jógás hölgyek is, sőt, vízimentő bemutatóra is számíthatnak az érdeklődők.

A Budapest Boat Show a tavalyi sikernek köszönhetően ismét az Utazás kiállítással együtt várja a látogatókat, így a hajókiállítás mellett a szomszédos A pavilont elfoglaló számtalan program is bejárható lesz a belépőjeggyel.

Az online jegyvásárlás már zajlik, ez elérhető a kiállítás megújult weboldalán (www.boatshow.hu) a részletes programokkal együtt. A Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete és autós partnere az Audi.