Lellén a BL Yacht Club gondozásában búcsúztattuk a gyengécske telet a Tavaszi Regattán így a március már vízen találta az elszántabbakat. A ködös hideg reggel /mert milyen legyen?/ nem sok jóval kecsegtetett de a szél általában később ébred mint a versenyzők.

A menetrend a szokásos. Svédasztalos reggeli után kormányosi értekezlet majd gyors hajóbuhera, mert az igazi vitorlázó ha nem keres, akkor is talál valamit a verseny előtt amit éppen most kell állítani, cserélni, bángolni.



Tíz csomós északnyugati szélben rajtoltunk ami az első futam végére eltűnt mint az aranyóra, így a mezőny második harmada békés csordogálásban battyogott át a célvonalon. A rövid és hideg nappalok miatt eleve kétfutamosra kiírt verseny második részében viszont a tíz csomó fölé erősödő szél, a rövid pálya, a gyors manőverek kombinációja igazi Match Race hangulatot teremtett.

A végeredményt tekintve persze csodák nincsenek, Sopiékat nem lehetett letaszítani a dobogó legfelső fokáról, hiába merült fel az erre irányuló igény több spori részéről. Nem baj, majd legközelebb.
Pazarul indult a szezon és érdemes elraktározni az emlékeket mert a jelenlegi sajnálatos helyzet miatt kérdéses mikor lesz lehetőségünk újra versenyezni. De kivárjuk.