A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége még május elején tárgyalta az egészségügyi veszélyhelyzet enyhítésének a versenyszezonra gyakorolt hatásait. A szakbizottságok javaslatára az elnökség a hazai versenyek megrendezésére 2020. június 1-től adott lehetőséget a versenyrendszerben. E hónaptól tehát visszatér a vitorlás élet a hazai vizekre!

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a 94/2020 (06.02) számú határozatával elfogadta az új, módosított versenynaptárat is. Az MVSZ a veszélyhelyzet okozta károk enyhítése miatt engedélyezte, hogy a szervezők versenyeiket új időpontokban rendezhessék meg, ugyanakkor a versenyszezon indulásának eltolása okán sajnálatos módon több szervező a regatták törlésére kényszerült. Emiatt a hajóosztályok ranglistaversenyeit is szükséges volt átszervezni.

Fluck Réka a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport koordinátora a hunsail.hu-nak elmondta: köszönettel az osztálykapitányok és versenyszervezők gyors reagálásának rövid időn belül sikerült minden érintett hajóosztály képviseletének új ranglistaversenyt választania. „Ennek köszönhetően a csonka szezon ellenére is biztosítottnak látszik az év végi ranglisták kihirdetése” – tette hozzá.

A több hónapos leállásra való tekintettel az MVSz a koronavírus akcióterve keretében egy sor könnyítést vezetett be versenyt rendező tagszervezetek felé, így egyebek mellett a ranglistaversenyek és a bajnokságok rendezéshez bérelt versenyrendezési eszközök díjait száz, a motorosok bérleti díjait pedig ötven százalékkal csökkenti.

A hunsail.hu-n elérhető frissített versenynaptárban már minden időpont naprakész és folyamatos a versenykiírások, valamint versenyutasítások megjelenése is. A 2020-as hivatalos versenyszezon június 6-án szombaton a Spartacus Vitorlás Egylet által szervezett Ezüst Szalaggal, valamint a Keszthelyi Yacht Klub Szombati Sorozatának első állomásával veszi kezdetét. Az idei év zárása pedig december 31-én a VIII. Szilveszteri Regatta lesz.

A Balaton Ünnepét a Kékszalagot július 30- a és augusztus 1-e között rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség, ezt megelőzően pedig a Fehér Szalag rajtpisztolya június 27-én dördül el.

 A versenynaptár IDE kattintva elérhető.